La venda de castanyes i panellets protagonitza Tots Sants a Sant Cugat


  • Comparteix:

Temperatures més baixes que en anys anteriors han fet que la venda de castanyes i moniatos registri més bon ritme que en castanyades anteriors. L'altre aliment típic d'aquest dies són els panellets i sobretot els de pinyons que, any rere any, són els més comprats, tot i les noves propostes de les pastisseries. Mentre aquestes tradicions es mantenen, les floristeries han notat com darrerament l'activitat per Tots Sants va a menys.

Enguany, la ciutat té quatre punts de venda de castanyes i moniatos a les places dels Quatre Cantons, d'Octavià i de Doctor Galtés, i al carrer de la Torre amb Francesc Macià, que funcionaran fins dissabte de la setmana vinent. Els darrers anys, Tots Sants s'ha celebrat amb temperatures gairebé estivals i això no ajudava a la venda d'un producte de temperatures fredes. Enguany, les temperatures han estat més baixes i els santcugatencs han optat per comprar més castanyes i moniatos.

El castanyer Óscar Millán ha explicat, a més, que la data de la Festa de Tardor ha ajudat a vendre més.

Óscar Millán

Tot l'any reso perquè faci fred. Han baixat temperatures i estic venent força bé. A més, s'ha avançat el dia de la Festa de la Tardor i això ens va bé.


El panellet de pinyó continua com l'estrella indiscutible d'aquesta festivitat, segons el pastisser Jaume Sàbat. Tot i que cada any proposa nous tipus de panellets, el de pinyó és el més demanat .

Jaume Sàbat

El panellet que més agrada a Sant Cugat i crec que a tot Catalunya és el de pinyó. És tardor, època de fruits secs i agraden molt.


Tots Sants també serveix per recordar els difunts al cementiri. Segons els floristes, aquesta tradició va perdent força i les vendes se'n ressenten. La filla de la propietària de la floristeria Rosa Maria Segura, Mónica Duarte, ha explicat que ja fa uns anys que l'activitat s'ha reduït fins el punt que ja no obren el dia de Tots Sants.

Mónica Duarte

Hi ha més feina que un dia normal però aquí s'ha perdut molt aquesta tradició. Els dies previs es ven molta flor artificial i a mesura que s'apropa el dia es venen clavells, gladiols i roses, sobretot.


La festivitat de Tots Sants, enguany, cau en diumenge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.