La Unipau engega el curs d'estiu per aclarir què hi ha darrere dels conflictes


  • Comparteix:

El curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) celebra la 30a edició amb un programa més obert que mai amb l'eix temàtic d'analitzar les voluntats que s'amaguen darrere dels conflictes d'arreu del món. El cicle de conferències, que s'allarga fins dimarts vinent, ha començat fent balanç de la feina feta i amb la mirada posada en el mateix horitzó que fa 30 anys, és a dir, debatre per trobar propostes de pau.

El muntatge teatral 'Pregària de Guerra', de Mark Twain, ha protagonitzat la inauguració del curs d'estiu de la Unipau. Una edició on el focus s'obre i, deixant enrere edicions de temàtica monogràfica, la Unipau vol debatre durant quatre dies les raons que generen els conflictes des de diverses perspectives i experiències.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha remarcat la trajectòria de la cita que, any rere any, va més enllà del debat per mirar de trobar vies de solució als conflictes que analitza.

Arcadi Oliveres

Volem explicar per gent que els han viscut de prop i volem trobar respostes. Veure com els fils que mouen els conflictes es poden moure també a través de la pau.


El director del Centre Noruec de Construcció de la Pau, Mariano Aguirre, ha estat l'encarregat d'obrir el debat en la ponència inaugural. Aguirre ha posat de relleu la necessitat d'escoltar la veu dels experts i de gent que ha viscut de prop els conflictes ja que, en l'actualitat, la violència està agafant unes formes i unes motivacions diferents a conflictes viscuts temps enrere.

Mariano Aguirre

Els espais de debat cada vegada són més importants per la complexitat que està agafant la violència organitzada. A més, és important compartir amb les persones que ho han viscut de prop.


La tinenta d'alcalde de Ciutadania, Susanna Pellicer, ha lloat la continuïtat del curs d'estiu de la universitat i la rellevància de les seves propostes i reflexions. Un valor important per a la ciutat, ha dit.

Susanna Pellicer

És una fita important, és una 30a edició. És un orgull per la ciutat acollir aquests debats, les seves aportacions i conclusions.


La primera xerrada del curs anirà a càrrec del professor del departament d'Anàlisi Econòmic de la Universitat de Zaragoza, Pedro Arrojo, que tractarà dels conflictes que genera el control dels recursos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.