L'ANC incorpora al seu arxiu 10.000 imatges digitals de la història cubana


  • Comparteix:

Imatge d'un dels documents / Foto: ANC

Imatge d'un dels documents / Foto: ANC

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) ha ingressat més de 10.000 imatges digitals de La Societat de Beneficiència de Naurals de Catalunya a l'Havana, amb l'objectiu de conservar la informació i facilitar-ne l'accés i la difusió. Els fons, que s'han arxivat en dos blocs documentals, es podran consultar en línia a l'ANC.

Els treballs ingressats a l'ANC s'han centrat en dos blocs documentals. El primer bloc 'Correspondència' inclou els escrits rebuts o emesos per l'entitat entre 1914 i 1987 i permet obtenir una radiografia de les relacions de l'entitat amb els mateixos associats. El segon, 'Socorros', té un caràcter més seriat i administratiu, que descobreix les històries d'aquells que van fracassar en el seu intent per fer les Amèriques al segle XX i les diferències de classes existents de la comunitat d'emigrants.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.