Change.org recull més de 2.500 suports contra l'eliminació de senglars a la ciutat


  • Comparteix:

Detall de la petició contra l'eliminació de senglars / Foto: Change.org

Detall de la petició contra l'eliminació de senglars / Foto: Change.org

Una petició a la web Change.org suma més de 2.500 firmes en contra de la prova pilot per eliminar porcs senglars contractada per l'Ajuntament. Els signants reclamen alternatives respectuoses amb la vida d'aquests animals i reproven que l'empresa Estrateko rebi més de 16.400 euros de les arques municipals per capturar i matar els porcs senglars que s'acosten al nucli urbà. El regidor de Medi Ambient en funcions assegura que es tracta de l'única alternativa viable per controlar la població i evitar la seva presència al nucli urbà.

Una veïna de la ciutat ha iniciat la campanya aquest cap de setmana i en dos dies ha superat les 2.500 firmes. L'objectiu és fer-les arribar a l'Ajuntament per aturar aquesta prova pilot, aprovada per la junta de govern el 10 de març.

Segons la petició registrada a Change.org, els veïns dels barris afectats estan en desacord amb la mesura presa pel consistori i volen que es trobi una altra solució al problema.

El regidor de Medi Ambient en funcions, Joan Puidomènech, assegura que eliminar els porcs senglars que entren al nucli urbà és l'única opció viable. Puigdomènech explica que han intentat retornar els senglars al bosc, però que tornen a la ciutat perquè al Parc de Collserola hi ha sobrepoblació d'aquesta espècie, amb més de 800 exemplars. El regidor en funcions també explica que, tal com demanen els signants, es va preveure l'opció d'esterilitzar-los, però afirma que cada intervenció tindria un cost de 700 euros.

Joan Puigdomènech

Eliminem només els senglars imprescindibles perquè no arribin al centre de la ciutat. Estem oberts a alternatives, però les dues que ens han proposat no són viables.


L'Ajuntament ha contractat l'empresa Estrateko en resposta a l'augment de la presència de porcs senglars dels últims mesos. Les zones més afectades per aquesta situació són Valldoreix, Mira-sol i la Floresta, però també se n'han vist exemplars a zones més cèntriques com l'Arxiu Nacional de Catalunya i al nucli urbà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.