L'Institut de la Infància trenca tòpics sobre la Síndrome de Down


  • Comparteix:

Un moment de la jornada

Un moment de la jornada

L'Institut de la Infància ha fet visible aquest dissabte a la Casa de Cultura les capacitats artístiques i creatives de les persones amb Síndrome de Down. La presentació del llibre 'Mallko y papá' i dues xerrades a càrrec del creador de 'La Casa de Carlota', José María Batalla, i l'artista holandesa Inge Nows han trencat tòpics i han reivindicat la normalitat de les persones amb aquesta síndrome.

Sota el títol 'Tots els infants són especials. Què passa quan un fill no neix com t'ho imagines?', l'activitat ha posat de manifest la necessitat de lluitar contra la discriminació de les persones amb Síndrome de Down i ha mostrat la importància de fomentar la seva integració en la societat. L'il·lustrador Gusti, que té un fill amb aquesta síndrome, ha explicat la seva experiència i ha presentat el llibre 'Mallko y papá', en què retrata la relació entre ells dos.

Gusti

M'interessa mostrar la normalitat i la familiaritat del llibre. Molta gent m'ha dit que fan el mateix amb el seu fill, no hi ha gaires diferències.


L'activitat també ha servit per presentar el projecte 'La Casa de Carlota' a càrrec de José María Batalla. A més, els impulsors del programa 'Windown' han exposat la seva experiència. Precisament, una de les seves fundadores Inge Nows ha explicat que, a través dels tallers que ofereixen, les persones amb Síndrome de Down expressen la seva creativitat artística i musical. Nows també ha subratllat la importància de donar visibilitat a aquest col·lectiu per evitar-ne l'exclusió.

Inge Nows

Volem donar visibilitat a les seves capacitats i a com poden participar a la societat. Qualsevol acte d'aquest tipus és molt important.


Una vintena de persones ha assistit a la trobada formativa.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.