Sant Cugat serà el 'laboratori de proves' per al desplegament de la tecnologia 5G


  • Comparteix:

La reunió ha tingut lloc a la sala Ginesta de l'ajuntament

La reunió ha tingut lloc a la sala Ginesta de l'ajuntament

Sant Cugat esdevindrà un 'laboratori urbà, ciutadà i tecnològic' per validar les tecnologies i serveis 5G. L'acord, que ja va avançar Cugat.cat, arriba fruit de la col·laboració en el projecte 5GBarcelona entre l'Ajuntament, la Generalitat, la Mobile World Capital Barcelona (MWCB), l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació i2CAT, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), Atos i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Així, Sant Cugat serà 'un entorn d'innovació obert' on es generaran sinergies entre els sectors públic i privat. Les accions d'aquesta iniciativa es decidiran properament.

Més enllà de les millores en velocitat i connectivitat entre mòbils i altres aparells amb connexió a Internet, la tecnologia 5G permetrà canvis com la creació d''entorns intel·ligents i indústries avançades als servei dels ciutadans i dels sectors econòmics emergents'. La idea és que aquest servei es posi en marxa el 2020 i que faciliti l'accés a l''internet de les coses', és a dir, l'aplicació de la xarxa al màxim d'objectes de la vida quotidiana.

Tot plegat s'ha concretat aquest dilluns en una reunió entre l'alcaldessa, Mercè Conesa, el secretari general de Telecomunicacions, el santcugatenc Jordi Puigneró, i el president del MWCB, Carles Grau. Puigneró ha explicat a Cugat.cat que Sant Cugat podrà fer aportacions partint des de zero.

Jordi Puigneró

Sant Cugat podrà aportar el que vulgui, perquè els pilots que es pretenen fer busquen definir els reptes de ciutat i com la tecnologia pot aportar-hi solucions.


Es tracta d'una visió compartida per la tinenta d'alcalde d'Innovació, Joana Barbany, que a més ha subratllat la importància que cada municipi digui la seva i que les conclusions es posin en comú.

Joana Barbany

Una ciutat sola pot fer, però no tant com la suma de moltes. El que provem aquí serà d'utilitat a altres ciutats.


Preguntat sobre la intervenció de la Generalitat per part de l'Estat espanyol, Puigneró ha reconegut les dificultats que s'afegeixen a tirar endavant iniciatives com aquesta. Tot i així, assegura, la voluntat de desenvolupar-les és ferma.

Jordi Puigneró

Això no ens farà aturar. Aquest és un projecte estratègic del país.


La iniciativa pretén que 5GBarcelona s'aculli al programa 5G-PPP de la Comissió Europea, que busca crear entorns de prova d'aquesta tecnologia a diferents ciutats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.