L'Ajuntament demana als veïns de Can Borrull que apliquin mesures per evitar els abocaments a la riera


Temes relacionats

El tram de Can Borrull de la riera de Vallvidrera està contaminat, segons l'associació El Mussol ( 1/abr/10)

Llum verda definitiva a la legalització de Can Borrull (27/feb/07)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la depuradora

Imatge d'arxiu de la depuradora

L'equip de govern demana a una vintena de veïns de Can Borrull, a les Planes, que apliquin mesures per deixar d'abocar aigües residuals a la riera de Vallvidrera. En declaracions a Cugat tv, l'alcalde, Lluís Recoder, ha dit que els causants d'aquests abocaments han d'assumir la seva part de responsabilitat a l'espera que les administracions trobin una solució definitiva, que podria ser bombejar les aigües residuals cap a la depuradora de Vallvidrera, a Barcelona. Mira l'entrevista amb l'alcalde a Cugat tv

Tot i que el problema de contaminació amb aigües fecals de la riera de Vallvidrera s'arrossega des de fa anys, l'associació El Mussol el va tornar a situar a l'agenda política a principis d'abril. Després d'una revisió de la llera al seu pas pel barri de Can Borrull, a les Planes, l'entitat ecologista va tornar a denunciar la contaminació de l'aigua i la ineficàcia de la depuradora de Can Borrull, que està situada uns metres més amunt del punt on es fan els abocaments.

Les administracions implicades -l'Ajuntament, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient- porten anys buscant una solució definitiva. Inicialment s'havien plantejat construir una nova depuradora a Can Borrull, però ara l'opció que pren més força és la de bombejar les aigües brutes fins a la depuradora de Vallvidrera, al terme de Barcelona. Mentrestant, l'equip de govern insta la vintena de veïns causants dels abocaments a aplicar mesures immediates per depurar les seves aigües residuals abans de llençar-les a la riera, o bé a recuperar els pous secs. Així ho ha dit l'alcalde, Lluís Recoder, en una entrevista a Cugat tv.

Lluís Recoder

Ningú pot abocar les seves aigües brutes en una llera pública. És inadmissible, hi ha altres sistemes.




Recoder ha volgut deixar clar que els abocaments a la riera, detectats fa anys, no suposen cap 'il·legalitat' perquè es feien amb el coneixement de les administracions implicades, que són l'Ajuntament, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient.

Lluís Recoder

S'estava abocant amb el coneixement de les autoritats corresponents. No s'està cometent cap irregularitat, sinó cercant solucions.


La dificultat de resoldre aquest problema és, per a l'alcalde, un exemple més dels costos afegits que té el manteniment d'una ciutat dispersa com Sant Cugat.

El barri de Can Borrull, a les Planes, va ser legalitzat definitivament a principis de febrer a través d'una modificació del Pla General Metropolità (PGM) aprovada per la Generalitat a instàncies de l'Ajuntament. El pla d'urbanització que se'n derivava, però, encara està pendent d'aprovació definitiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.