Sant Cugat se suma a la 3a Ultra Clean Marathon en el Dia Mundial del Medi Ambient

La cursa solidària es complementa amb activitats educatives en alguns trams del recorregut


  • Comparteix:

L'UCM proposa ajudar la natura mentre es gaudeix fent esport / Font: Ultra Clean Marathon

L'UCM proposa ajudar la natura mentre es gaudeix fent esport / Font: Ultra Clean Marathon

La 3a edició de l'Ultra Clean Marathon passarà per Sant Cugat aquest dissabte. Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, 24 equips prendran part en aquest repte esportiu i ambiental per gaudir de l'esport mentre s'ajuda a la natura. Una cursa solidària que consisteix a recórrer 60 quilòmetres, en modalitat 'ploggin', és a dir, recollint els residus abandonats als espais naturals. A més, per primera vegada, s'han recollit 15 mil euros en donatius, entre els participants, per a projectes de conservació de la natura i el medi ambient. La cursa arribarà al Parc de la Pollancreda, però l'organització també ha previst una acció de neteja i activitats educatives familiars al Pi d'en Xandri, de les 10 h a les 13 h.

Els participants sortiran de Terrassa a les 7 h i travessaran la Serra de Galliners pel Camí dels Monjos fins a Rubí i Sant Cugat. S'endinsaran al Parc Natural de Collserola tocant el cim del Tibidabo i baixaran resseguint el riu Besòs per arribar a les platges de Barcelona. Es calcula que la cursa passarà per Sant Cugat entre 8.30 h i 11.30 h del matí pel Parc de la Pollancreda. Enguany, la cursa serà competitiva. Per a la classificació final es tindrà en compte, a més del temps emprat en la cursa, "els quilos de brossa recollida i altres aportacions com fotografies d'alguns impactes que els corredors vegin i pugin a Instagram", ha explicat Sandra Carrera, coorganitzadora i responsable de la Xarxa per a la Conservació de la Natura, al programa 'Connectats'.

Paral·lelament a la cursa, l'UCM ha previst una sèrie d'activitats educatives i de neteja de residus que a Sant Cugat es faran al Pi d'en Xandri. Entre les 10 h i les 13 h es durà a terme una acció de neteja, hi haurà un espai de joc per a infants i famílies i una zona dedicada a l'educació ambiental. No cal inscripció prèvia per participar-hi. Al final del recorregut s'afegiran 15 accions més de neteja a les platges del litoral de Barcelona. Amb els residus recollits pels voluntaris a les platges i els corredors al llarg del recorregut es construirà una escultura per posar de relleu la quantitat de residus que arriben al mar i embruten el fons marí. Davant la inestabilitat meteorològica dels últims dies, Carrera ha advertit que "es podria veure afectada part de la programació només en cas de pluja intensa".

La principal novetat d'aquest any és que, per primera vegada, els equips han fet una donació mínima de 600 euros per una causa ambiental d'entre les 40 ONGs o causes, proposades per l'organització. Entitats que actuen per a la conservació de la natura a Catalunya.

L'Ultra Clean Marathon està impulsada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura, l'Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona; amb el suport de BBVA i Urbaser; i la col·laboració dels ajuntaments dels altres municipis per on passa la cursa, com el de Sant Cugat.




Sandra Carrera

Comptarà el temps, però, a més, afegim els quilos de brossa recollits i altres elements com fer fotografies d'alguns impactes a la natura que pugin a Instagram,

Sandra Carrera

Podria ser que es pogués córrer, però que alguna de les activitats s'hagués de cancel·lar. Si no és una pluja torrencial, esperem que es puguin mantenir el màxim d'activitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.