Aprovades les al·legacions al parc de Collserola, que afegirien una hectàrea a la protecció


Temes relacionats

Suport de tots els grups, tret del PP, a les al·legacions al futur parc natural de Collserola (14/gen/10)

La Plataforma en Defensa de Collserola presentarà al·legacions per assegurar la supressió d'infraestructures al parc natural ( 9/des/09)

La declaració de Collserola com a parc natural surt a informació pública ( 2/des/09)

L'equip de govern, satisfet amb la proposta de parc natural, tot i que lamenta el seu retard ( 3/des/09)

Els partits, contents amb el nou pas del govern per declarar Collserola parc natural ( 3/des/09)


  • Comparteix:

Subirà (dreta) i Conesa, en la presentació de les al·legacions als mitjans de comunicació

Subirà (dreta) i Conesa, en la presentació de les al·legacions als mitjans de comunicació

Sant Cugat presentarà 11 al·legacions al decret de declaració del parc natural de Collserola. Si les propostes del consistori tiren endavant, els límits del parc guanyarien una hectàrea de protecció. Tots els partits han donat suport a la proposta, a excepció del PP, que s'hi ha abstingut.

D'una banda, l'Ajuntament demana la inclusió de quatre zones als espais de regulació especial (ERE), una figura que permetria desenvolupar en aquest àmbits altres funcions que no es recullin en el futur pla d'usos del parc. Les zones són: l'equipament de Can Monmany, l'àmbit de Mas Fortuny, una peça de territori d'equipament a Can Barba-Mas Gener i l'equipament d'Haspanies a la Floresta. En aquest sentit, també s'inclou una al·legació perquè tots aquells equipaments inclosos al parc no reconeguts amb la figura d'ERE puguin desenvolupar-se segons els criteris de planejament urbanístic i no només pel pla d'usos de l'espai natural.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, posa un exemple de què implica el fet que un indret del parc es qualifiqui com a ERE.

Mercè Conesa

Imaginem que el decret del parc estipula uns usos però que un propietari vol fer un altre ús. Potser a través de l'ERE podem ampliar el ventall d'usos.


D'altra banda, es demana la correcció d'algunes de les qualificacions de diversos sòls del parc. Es tracta de zones que, erròniament, es qualifiquen d'urbanes o forestals, o que han quedat incloses o excloses dels límits del parc i que afecten la Floresta, les Planes i el Turó d'en Lluch.

En paral·lel, l'Ajuntament insta la Generalitat a incloure en el patrimoni del Parc Natural tots aquells espais recollits al catàleg de Sant Cugat i altres àmbits com els espais de conreu i la xarxa viària tradicional.

A més, el consistori reclama incloure al límit del parc l'antiga reserva del Vial de Cornisa per descartar definitivament la infraestructura, i un espai de connectivitat a Can Calopa per facilitar un corredor natural entre la plana del Vallès i Collserola.

Si s'aprovessin les al·legacions de l'Ajuntament, el Parc Natural de Collserola sumaria una hectàrea més de protecció a les del projecte inicial. Ho explica la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà.

Marta Subirà

El balanç de les al·legacions de l'Ajuntament és guanyar una hectàrea.


La darrera al·legació demana excloure del parc edificacions de les Planes contigües a la trama urbana i ja consolidades. Amb l'actual projecte, Sant Cugat té 2.100 hectàrees al parc, entre elles els àmbits de Torre Negra i Can Busquets. La Font Groga i la Rierada-Can Balasc es consideren reserves naturals parcials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.