Sant Cugat afronta una campanya contra l'eruga processionària 'preocupant'


  • Comparteix:

L'eruga processionària creix als pins / Foto: ACN

L'eruga processionària creix als pins / Foto: ACN

L'Ajuntament ha començat a treballar contra la plaga de l'eruga processionària que, segons el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, és 'preocupant'. Les altes temperatures mitjanes d'aquest hivern fan presagiar una campanya complicada contra aquesta eruga, que afecta principalment els pins i que prolifera més fàcilment si no fa fred.

La processionària baixa dels arbres al febrer i al març per culminar el procés de convertir-se en papallona. La seva presència afecta les persones, que poden patir al·lèrgies, i els animals, als quals pot provocar necrosi a la llengua i als ulls.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, admet que es tracta d'un any complicat, però assegura que l'Ajuntament ja hi està treballant.

Joan Puigdomènech

Des de Serveis Urbans s'estan fent actuacions en llocs on hi ha acumulació. És preocupant aquesta situació quan hi ha temperatures anòmales.


La situació està estesa a tot Catalunya. La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ha assegurat que les perspectives per a la campanya obligaran a actuar a tot el país.

Meritxell Serret

La situació és preocupant per les condicions climatològiques, potser s'hauran de fumigar 20.000 hectàrees a Catalunya. Es tracta d'una situació que va més enllà de les competències d'Agricultura.


Serret ha afegit que el departament és conscient que és difícil lluitar contra la processionària, però que el més efectiu per combatre-la és la gestió forestal. Segons Serret, quan es faci una gestió 'sostenible i eficient' dels boscos hi haurà més eines per lluitar contra la plaga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.