Quart mes consecutiu de descens de l'atur a Sant Cugat

El mes de maig s'ha tancat amb 2.354 santcugatencs a l'atur


  • Comparteix:

Imatge d'una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) / Foto: ACN

Imatge d'una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) / Foto: ACN

Maig s'ha tancat amb 2.354 persones aturades a Sant Cugat, 65 menys que a l'abril. Aquest és el quart mes consecutiu amb descens de les persones sense feina, segons les dades de l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat publicades aquest dimarts. En comparació amb el mateix mes de l'any anterior, a la ciutat hi ha 21 persones menys a l'atur.


Evolució intermensual


Fa quatre mesos que l'atur disminueix a la ciutat i, des que va començar l'any, al gener, a Sant Cugat hi ha 111 persones menys a l'atur.

Variació intermensual


En els darrers dos mesos, l'atur ha disminuït en 96 persones. Des del setembre de 2023 no hi havia una variació tan forta en les dades.

Evolució interanual


En relació amb el maig de l'any anterior, les xifres de l'atur no han variat massa. Dels 2.375 aturats del 2023, s'ha passat als 2.354 actuals. Això representa una variació de 21 persones.

Dades a l'àmbit català

El mes de maig ha finalitzat amb 330.782 persones aturades registrades a les oficines de Treball de Catalunya, el valor més baix en aquest període des de 2008 (quan va ser de 305.247 persones).

La pauta de comportament habitual al maig és de reducció mensual de l'atur registrat; de fet, de tota la sèrie històrica (iniciada el 1996) l'atur només ha crescut en aquest mes el 2001, 2008 i 2020. Enguany, el descens ha estat de l'1,9% (6.248 persones menys), més intens que el de l'any passat.

La reducció de l'atur registrat en els mesos de maig de 2023 i 2024 és més moderada que la dels anys precedents. Aquesta evolució estaria afectada per un volum més gran de demandants d'ocupació amb contracte fix discontinu en període d'inactivitat, què no són comptabilitzats com a aturats registrats. Això suposa que en els períodes en què hi ha més crides de fixos discontinus per reactivar els seus treballs, com és el cas del mes de maig, no es reflecteix en un descens de l'atur registrat, i en sentit contrari, en els mesos que passen a la inactivitat no incrementen l'atur.

Anteriorment, una part important d'aquestes persones s'ocupaven amb contractes temporals i, per tant, sí que es produïen caigudes o increments de l'atur registrat coincidint amb l'estacionalitat de la seva activitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.