Jaume Vives (SCE): 'La inflació no baixarà en dos dies com diu el govern espanyol'

El president de Sant Cugat Empresarial és crític amb les mesures aplicades fins ara


  • Comparteix:

Les previsions econòmiques alerten d'una nova crisi. Els seus efectes ja es noten en el cost de les primeres matèries, l'energia, la pujada dels tipus d'interès i les taxes d'estalvi i d'inflació, que supera el 10%. Un context que genera incerteses tant a consumidors com a empresaris. El president de Sant Cugat Empresarial, Jaume Vives, es mostra crític amb les mesures aplicades fins ara i demana a les administracions que 'siguin sensibles' a les necessitats que genera el moment econòmic, el qual ha valorat en aquesta entrevista a Cugat Mèdia.



Segons Vives, el teixit empresarial santcugatenc ha superat la pandèmia en millors condicions del que s'esperava. Tot i així, ara fa front a unes previsions econòmiques que poden generar dificultats i que, sobretot, ataquen la confiança tant de les mateixes empreses com dels consumidors.

Així, s'espera una caiguda del consum intern, del qual depenen bona part de les empreses. De la mateixa manera, pronostica el president de Sant Cugat Empresarial, serà difícil retornar la inflació als nivells d'abans.

Per això es mostra crític amb les mesures per minimitzar l'impacte aplicades fins ara com els descomptes en el transport públic i la rebaixa en el preu de la benzina. "No ataquen el problema", diu Vives, qui demana, per exemple, repensar el retorn de les línies d'avals ICO facilitats durant la pandèmia de la Covid-19 i agilitzar els tràmits amb l'administració.

En tot cas, la situació a mitjà i llarg termini dependrà de l'evolució geoestratègica, a la qual l'associació dedicarà el seu proper Tribuna Sant Cugat. Per Vives, cal treballar amb "confiança" i "plegats" per sortir "d'aquesta crisi que ve a sobre de la millor manera possible".


Jaume Vives

Li demano a l'administració que sigui sensible a aquesta necessitat i accelerin els tràmits. Hem de treballar plegats per sortir d'aquesta crisi de la millor manera possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.