Els 'coworkings' de Sant Cugat obren les portes

Aquests espais han rebut un impuls amb nous perfils de treballadors per la pandèmia i el teletreball i volen donar-se a conèixer


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un espai de 'coworking' a Sant Cugat / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu d'un espai de 'coworking' a Sant Cugat / Foto: Localpres

Els espais de 'coworking' de Sant Cugat estan de portes obertes aquesta setmana perquè la ciutat els conegui. Abans de la pandèmia el perfil d'usuari d'aquests espais era molt concret, treballadors autònoms de professions creatives, però amb la pandèmia i els confinaments s'ha obert a tot tipus de persones, fins i tot estudiants. Cugat Mèdia ha reunit a dos responsables de 'coworkings' que expliquen com funcionen i què s'hi pot trobar, i també a la tècnica de Promoció Econòmica de l'Ajuntament Esther Salvador per repassar el pla que han activat per impulsar aquests espais de treball 'en comunitat'. Podeu escoltar la xerrada sencera aquí.

ESCOLTA-HO

A Sant Cugat hi ha uns 8.200 treballadors autònoms, segons càlculs de l'Ajuntament, i molts d'ells fan servir els 11 'coworkings' de la ciutat, als quals se n'hi podria afegir algun més, segons Salvador. "Són espais per treballar, però també de transferència del coneixement que no es dona treballant des de casa, que et permet fins i tot ampliar el teu negoci", afirma.

Esther Salvador ha explicat que a finals de 2019 van començar a treballar un pla per impulsar aquests espais de la ciutat, però que va quedar aturat per la pandèmia. Ara s'ha reactivat i la primera acció és aquesta setmana de portes obertes i xerrades als 'coworkings' santcugatencs.

"El concepte de 'coworking' a Sant Cugat és diferent del de Barcelona, Londres o París. La idea aquí és aquell espai que et falta a casa, però que tens al costat de casa, per treballar", ha explicat el responsable del coworking La Cleda del carrer Sant Jordi, Pep Wennberg. Ha expressat els agrada pensar que són espai de comunitat i que estan integrats al teixit del barri. Per aquest motiu, explica, no tenen cafetera perquè així donen un cop de mà als bars propers.

"Ens ve molta gent que no és de Sant Cugat, però porten els fills a Sant Cugat o que treballaven en empreses que els fan fora de les oficines, o estudiants universitaris que no volen estar a casa amb els pares", explica la responsable del coworking Bitacola de la carretera de Rubí, Juanita Sánchez.






Pep Wennberg

El concepte de coworking a Sant Cugat és diferent al de Barcelona, Londres o París. La idea aquí és aquell espai que et falta a casa però que tens al costat de casa, per treballar

Juanita Sanchez

Ens ve molta gent que no és de Sant Cugat, però porten els fills a Sant Cugat o que treballaven en empreses que els fan fora de les oficines, o estudiants universitaris que no volen estar a casa amb els pares.

Esther Salvador

Són espais per treballar però també de transferència del coneixement que no es dona treballant des de casa, que et permet fins i tot ampliar el teu negoci.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.