Impuls als projectes empresarials de 16 dones en una nova edició del 'Take Off'

El programa, que és gratuït, ofereix durant dos mesos formació i assessorament


  • Comparteix:

Elena Vila, regidora de Promoció Econòmica (centre), al costat de Marta Fàbregas, presidenta XDESC (dreta) i Rosa Feijóo, consultora i directora del Take Off, a la presentació del programa  / Foto: Cugat Mèdia

Elena Vila, regidora de Promoció Econòmica (centre), al costat de Marta Fàbregas, presidenta XDESC (dreta) i Rosa Feijóo, consultora i directora del Take Off, a la presentació del programa / Foto: Cugat Mèdia

En marxa la segona edició del programa d'emprenedoria femenina 'Take Off'. Enguany s'han presentat 32 candidatures, de les quals s'ha fet una selecció de 16 participants, que podran desenvolupar els seus projectes empresarials. Tant des de l'Ajuntament com des de la Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat (XDESC) posen en valor aquesta iniciativa que, sobretot, busca oferir formació i generar aliances. De fet, els organitzadors donen per consolidada la proposta i defensen la seva continuïtat.

Precisament, la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, ha posat l'accent en la vessant més col·laborativa del programa com a generador de sinergies. Davant la discriminació estructural que pateixen les dones, ha dit Vila, "és importantíssim, i el 'Take Off' n'és un exemple, el suport entre nosaltres".

El programa respon, de fet, a la voluntat de l'Ajuntament d'aplicar la perspectiva de gènere en les polítiques, també les de l'impuls de l'emprenedoria i la promoció econòmica, com ha destacat Vila. En aquest mateix sentit, ha avançat la tinenta d'alcaldia, el nou centre d'emprenedoria, que s'ubicarà al Mira-sol Centre, incorporarà una línia específica per a dones, tant des del punt de vista de la promoció de l'emprenedoria, com de la visibilització. Està previst, ha concretat Vila, que el nou centre obri portes l'any vinent.

Aquest mateix objectiu de generar sinergies i acompanyar l'emprenedoria és compartit per la XDESC. La seva presidenta, Marta Fàbregas, ha recordat que les dones emprenen més per necessitat que per vocació, i per això els seus principals obstacles acostumen a ser "sentir-se soles davant la incertesa" i la manca de formació en alguns dels aspectes de l'emprenedoria.

Així, el programa 'Take Off', que és gratuït, ofereix a les participants durant dos mesos suport, acompanyament i formació per desenvolupar els seus projectes, també a través de l'intercanvi d'experiències.




Elena Vila

Cal una consciencia social de la discriminació estructural que patim les dones. Amb aquest context és importantíssim, i el Take Off és un exemple, el suport entre nosaltres. Una part molt important d'aquest programa està centrada en crear aquestes sinergies.

Marta Fàbregas

Es podria dir que són dos obstàcles: sentir-se sola davant la incertesa -i per això neix la XDESC- i que la dona en general té coneixement de l'àmbit en el qual vol emprendre però no d'altres vinculats a l'emprenedoria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.