Magic Box Toys: 'Hem de guanyar temps a les pantalles jugant amb els nostres fills'

Andreu Sierro, responsable de l'empresa santcugatenca repassa la situació del sector al 'Connectats'


  • Comparteix:

Andreu Sierro a l'estudi de Ràdio Sant Cugat

Andreu Sierro a l'estudi de Ràdio Sant Cugat

Aquest Nadal també serà complicat per al sector de les joguines tot i el creixement de les vendes online. Així ho ha explicat Andreu Sierro, responsable de Magic Box Toys, en declaracions al 'Connectats' on ha repassat el moment que travessa el món de les joguines. Per Sierro, els principals reptes del sector passen per avançar i evolucionar en la qüestió de gènere, trobar materials més sostenibles per substituir el plàstic i posar en valor el joc com a eina socialitzadora per guanyar temps a les pantalles.

ESCOLTA-HO

Nadal és l'època de l'any per excel·lència de les joguines i l'empresa santcugatenca Magic Box Toys, amb més de 25 anys en el sector, afronta aquesta nova campanya amb cert optimisme. La raó, que les joguines col·leccionables de SuperThings tornaran a estar per tercer any consecutiu en la llista de les més venudes aquest Nadal a Amazon. Però la realitat també mostra una altra cara, la de les botigues tancades per les restriccions a causa de la pandèmia, que tindran un Nadal complicat, com apunta Sierro. "Nosaltres hem mantingut el tipus amb SuperThings i continuem venent perquè és un producte assequible, econòmic i les famílies han pogut fer front a aquesta despesa", reconeix.

Respecte al debat sobre el caràcter sexista o bel·licista d'algunes joguines, Sierro apunta que "el nostre és un producte que no té gènere, arriba a tothom. Crec que com a societat hem d'anar fent passos per canviar aquests paradigmes: nosaltres com a venedors de joguines, la societat i els mitjans de comunicació". De fet, el responsable de Magic Box Toys apunta que es comença a notar algun canvi. "És un sector un punt conservador perquè és un risc, però crec que la indústria està fent l'esforç per trobar aquest equilibri. No serà d'avui per demà, però d'aquí a un temps veurem canvis, es renovarà la indústria. La societat també ho reclama", afirma.

Preguntat per si se senten amenaçats pels jocs online, l'empresari santcugatenc no amaga la seva preocupació. Sierro sap que els infants ara es connecten abans. "Detectem que cada cop baixa més l'edat d'iniciació a les pantalles, però hi ha una barrera psicològica i és que, com a persones, necessitem tocar. Nosaltres amb els col·leccionables aportem un valor pedagògic que fomenta l'ordre, la classificació, l'intercanvi... i puc dir que si les famílies aposten pels jocs de taula, els nens deconnecten de les pantalles", explica convençut. Andreu Sierro ho té clar: "Hem de guanyar temps a les pantalles jugant amb els nostres fills. Hem de fer aquest esforç".




Andreu Sierro

Com a societat hem de fer passes per canviar aquests paradigmes. Hem d'avançar perquè arribem a fer joguines totalment neutres.

Andreu Sierro

Si les famílies aposten pels jocs de taula, els nens desconnectaran de les pantalles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.