El FabLab Sant Cugat es presenta a la societat amb el repte d'arribar a tothom


  • Comparteix:

El laboratori de fabricació digital FabLab Sant Cugat s'ha presentat aquest dilluns amb el repte de convertir-se en un espai de creació que arribi a tothom. El laboratori vol esdevenir un punt de trobada on empreses, emprenedors i santcugatencs a títol personal converteixin les seves idees en realitat amb la creació d'objectes. L'espai exerceix de node amb les associacions locals i EsadeCreapolis, que ha cedit un espai a la Rambla de la Innovació del campus, connectant el laboratori amb el teixit estudiantil i empresarial. L'Ajuntament ha aportat 60.000 euros pel manteniment i per comprar la maquinària.

La tasca del laboratori es vertebra en una triple missió: educar, investigar i innovar amb la voluntat, segons els seus creadors, de 'canviar el món i accelerar el progrés social'. Tot això a través de la filosofia 'Learning by Doing', és a dir, aprendre a través de projectes pràctics.

El responsable del laboratori a Sant Cugat, Matthieu Laverne, ha posat en valor l'ubicació de l'espai al campus d'Esade.

Matthieu Laverne

Els FabLab són un lloc perfecte per inventar, per investigar. Un FabLab en un entorn d'innovació com és EsadeCreapolis és ideal per fer que aquestes idees tinguin sortida i puguin anar molt més enllà al mercat.


El director general d'EsadeCreapolis, Oriol Alcoba, ha destacat que el taller de fabricació digital de la ciutat és el primer que s'integra en una escola de negocis.

Oriol Alcoba

Actualment quan generes una idea ràpidament l'has de prototipar. Tenir el FabLab com a part integral d'aquesta rambla és per nosaltres fonamental perquè és aplicar el nou paradigma de la fabricació digital a la generació d'idees per resoldre reptes i per tant innovar de forma sistemàtica.


Des de l'Ajuntament, la tinenta d'alcalde d'Innovació, Joana Barbany, ha subratllat que es tracta d'un projecte que encaixa amb el repte de Sant Cugat de convertir-se en un referent en la innovació.

Joana Barbany

Volem que la gent se senti orgullosa d'aquest espai, que vingui a provar-ho i que aprenguin. Volem que el FabLab sigui un espai que poc a poc guany pes a la ciutat i es converteixi en un espai de trobada.


El FabLab de Sant Cugat forma part de la xarxa mundial de FabLabs que va néixer el 2000 al Massachusetts Institute of Technology (MIT) amb la vocació de poder construir tot allò que es pensava en aquesta universitat. El nombre de laboratoris s'ha doblat en el darrer any. Actualment n'hi ha 2.000 arreu món.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.