La ceràmica s'acosta a tots els públics amb les jornades Patrimoni Viu


  • Comparteix:

Públic de totes les edats ha participat en les activitats de les jornades Patrimoni Viu, que enguany han tingut la ceràmica com a protagonista. Tallers per als més petits, contes, exposicions i activitats participatives han ocupat espais emblemàtics de la ciutat, com el Celler Cooperatiu i el Claustre del Monestir, en una iniciativa que vol posar en valor el patrimoni històric. La bona acollida de les activitats, que han coincidit amb el congrés de l'Associació Internacional de Ceràmica, fa que la galeria Dterra, que ha coorganitzat les jornades, es plantegi consolidar Sant Cugat com una referència en l'àmbit de la ceràmica.

Un dels reptes de les jornades que van arrencar dijous era transmetre el valor de la ceràmica en les nostres vides i per això s'han ofert propostes que en remarcaven el seu valor històric al costat d'exposicions i mostres artístiques. D'aquesta manera, es posa de manifest que darrere la ceràmica hi ha un procés complex, com ha explicat Laura Jener, una de les responsables de la galeria Dterra.

Laura Jener

Hi ha tot un projecte anterior, abans d'acabar la peça. Has de pensar-la, fer proves. Els resultats poden canviar segons el material amb el qual treballes.


El públic santcugatenc ha respost a les activitats i també ho han fet els professionals. De fet, Sant Cugat ha estat un dels punts que els participants en el 47è Congrés de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica han visitat durant la trobada. Un centenar de congressistes van conèixer la ciutat en una ruta que, segons Roberta Ferrera, de Dterra, pot convertir la ciutat en un referent per la ceràmica.

Roberta Ferrera

Ahir ja van venir més de 100 congressistes de tot el món a veure la ciutat i es van endur una bona impressió. Això, de cara a Sant Cugat, obre una porta perquè ho conegui gent de fora.


Durant les jornades, també hi ha hagut espai per a l'espectacle, com la performance 'Trastorns', que ha tancat la jornada del dissabte.

Últim dia d'activitats
Les activitats acaben aquest diumenge amb quatre propostes. L'artista Daniel Caselles seguirà amb l'elaboració de la gerra gegant al Celler Cooperatiu a partir de les onze. A la mateixa hora, començarà la visita guiada pel patrimoni industrial relacionat amb les bòbiles, la producció de totxanes i altres elements de construcció. També es podrà seguir, de dotze a una del migdia, la visita comentada als forns de l'antiga fàbrica Barnils, que actualment allotja el Mercantic.

A la tarda, a dos quarts de cinc, 'Mandala de foc' tancarà les activitats de les Jornades Patrimoni Viu a la plaça d'Octavià. Es tracta d'un taller participatiu de construcció i cocció de ceràmica en forn de paper a càrrec de Chisato Kuroki.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.