La retirada de Lluís Recoder


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 11/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El fet que Lluís Recoder no continuï com a conseller de Territori i Sostenibilitat en el nou govern que el president Mas ha configurat per a aquesta legislatura ha causat estupefacció a Sant Cugat. Jo mateix he escoltat tota mena d'especulacions sobre el cas. Hi ha qui diu que no continua perquè no està en sintonia amb la idea d'un Estat independent per a Catalunya, i n'hi ha d'altres que diuen que ha estat apartat perquè s'havia postulat com a candidat a substituir Artur Mas.

ESCOLTA-HO

Jo, personalment, no sóc gaire amic de les especulacions. Em semblen una pèrdua de temps. Però també és cert que l'opacitat les alimenta. Sabem, això sí, que Recoder ha declarat que la seva marxa respon a 'raons estrictament personals', però aquesta explicació, lluny d'esvair dubtes, encara en genera més. En tot cas, no crec que el seu relleu tingui una arrel ideològica. És possible que el Recoder d'una altra època no fos una persona procliu a la independència de Catalunya, però els darrers anys la seva maduració en aquest sentit ha estat molt positiva i no s'està de dir sense embuts que 'quedar-nos on som ara és empobrir-nos'.

Amb tot, reconec que hi ha algunes peces que no m'acaben d'encaixar. No s'explica que un polític com ell, que va ser alcalde de Sant Cugat durant onze anys, amb un èxit de vots espectacular, deixés el 2010 aquest càrrec només per ser conseller un parell d'anys. I encara ho fa més complicat el fet que hagi decidit tornar a l'activitat privada com a advocat, però deixant la porta oberta a un retorn a la primera línia política. No ho entenc, francament. Més que res, perquè ha estat un bon conseller. Llevat, és clar, que es tracti d'una retirada temporal i estratègica, a fi de tornar quan Mas plegui després d'haver situat el país al llindar de la seva llibertat. Davant d'aquestes incògnites, crec que ajudaria força que fes unes declaracions més aclaridores sobre el tema. Si més no, a Sant Cugat.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

COMENTARIS

El senyor Recoder seguidor devot de Roca Junyent...... anti-independentista declarat..... i amic del Grup Godo. El senyor Recoder autor de la venda dels túnels de Tabassa i Aigües Ter Llobregat...... seguim ?

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 12/gen/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.