Segrestant la democràcia (De la meva consideració a l'article de Jordi Puigneró)


Temes relacionats

Reforma laboral 'made in' IKEA (13/feb/12)


  • Comparteix:

pepe.garcia

Pepe Garcia


Publicat: el 15/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ara tota Espanya torna a ser de dreta, però la dreta de veritat, la 'derechona' de tota la vida, i Catalunya claudica una vegada més i torna a caminar per la ruta marcada per un nou govern espanyol. Segurament perquè a Catalunya també governa l'altra dreta camuflada amb una màscara.

Ara que la classe treballadora camina cap a una democràcia de marxa enrera, como una mena de tornar al post-franquisme el que va perdre amb la Constitució i l'Estat de dret.

Ara comencem a adonar-nos que alguna cosa hem fet malament: quan a un govern se li dóna una majoria perquè governi, això es transforma en majories absolutistes que obliguen gran part de la població a viure en un ostracisme de penombres i silencis de drets perduts.

La reforma laboral és una nova llança que traspassa el cor de la ciutadania i de la classe obrera, que és la que suporta el malbaratament de fons públics que l'acomodada classe política vol fer passar per una mala gestió econòmica. I amb l' excusa de la crisi, tot s'hi val si amb això acabem amb les manifestacions i les pancartes a cops de bastons policials.

De moment, ja tenim enfonsada en la fallida una autonomia, la valenciana, i després vindran altres. I la catalana, la nostra, porta vies d'un exili no molt llunyà.

Amb 'ordeno y mando' per decret de govern, tornen les lleis verticals que dirigien les empreses en l'antic règim, que ara torna a sorgir amb força, on l'únic dret que els treballadors tenien era la submissió al sistema que regia les seves vides, les seves veus.

Diuen que aquesta reforma és per a crear llocs de treballs, fent més fàcil l'acomiadament, però crear llocs de treball els únics que poden fer-ho són els empresaris, grans o petits, els autònoms oblidats i maltractats sempre per tots el govern.

Si es volen crear llocs de treball, la via és convèncer els empresaris i qualsevol que vulgui obrir un negoci del fet que els seus diners tindran una protecció que ara per ara el sistema que no els ofereix. Ningú no vol arriscar els seus estalvis en les contractacions de treballadors amb les descomunals quotes que es paguen a la Seguretat Social o la brutalitat d' impostos que castiguen les empreses, que les obliga a produir i vendre gran part de la seva producció per mantenir el pes de un sistema que ja no funciona. Un sistema ple de tantes i tantes administracions com existeixen actualment, que són simplement còpies i repeticions unes de les altres, que pul·lulen com si fossin la crisis del pol·len que patim en primavera.

Una nova reforma laboral, i van dues, que solament farà precipitar-nos contra els penya-segats destructius dels qui volen veure aquest país com mirall d'una destruïda Grècia.

'El españolito' i la seva mentalitat heretada per cultura, pàtria i religió que el porta a pensar que quan troba una feina aquesta serà per a tota la vida, com li passa a moltes empreses. La inamobilitat dels sistemes de producció que ara ens passa factura. Les nostres empreses no han volgut o no han sabut adaptar-se als canvis que el món productiu els exigia, no apostaven per les noves tecnologies, per que era més fàcil continuar amb les maquinaries velles i caduques que invertir en noves. I tot des de la creació de la nova democràcia girava al voltant del totxo, l'especulació que és el que donava diners fàcils, sense pensar que l¡antiga mà d'obra barata que no tenia dret a res, no conjugava amb la nova Espanya que entrava a l'Europa que ja portava 40 anys d'avantatge.

Velles empreses inadaptades, l'estat del benestar perdut per sempre, corrupció per tot arreu, la merda que ens envolta junt a la mascarada bufona de política 'chamarilera' d'un nou règim que ens governa i ordena segrestar la democràcia, abduint que és per salvar la pàtria... Això és el que al final ens queda i l'herència que heretaran els que vinguin després de nosaltres.

PEPE GARCIA és membre de CCOO



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.