La pobresa no fa vacances


  • Comparteix:

aina.balada

Aina Balada

Regidora de Sant Cugat En Comú Podem


Publicat: diumenge
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat dona una imatge de ciutat idíl·lica on conviuen en harmonia xalets de luxe, bombolles comercials, parcs verds, rotondes florides i gent rica. Aquesta imatge no és pas casual. Ja fa més de trenta anys que els successius governs convergents han apostat per un model de ciutat residencial d'alt nivell adquisitiu i han reproduït un seguit de polítiques privilegiades que han deixat al marge el benestar de la majoria de la població santcugatenca i d'aquelles persones que més ho necessiten.

Ja sabem que la nostra ciutat és excel·lent creant desigualtats. Però com hi podem posar fre? Amb el canvi de govern, la regidoria de Drets Socials ha caigut en mans d’Esquerra Republicana, amb l'argument d'intentar evitar retallades. Però la veritat és que en un any que portem de mandat pocs canvis estructurals i millores hem vist pel que fa als serveis socials. És per això que des d'En Comú Podem aquest mes de juliol portem una moció per millorar la vida de les persones amb risc d’exclusió residencial i per crear un servei de menjador social públic.

Es tracta d'una moció de mínims, ja que nosaltres no apostem per l'assistencialisme sinó per l'autonomia de les persones, per la qual cosa creiem que qualsevol persona hauria de tenir dret a un habitatge digne i fer els àpats a casa seva. Ara bé, partint de la idea que no és la línia de treball de Sant Cugat, creiem essencial treballar per millorar els serveis que existeixen actualment a la ciutat.

Per exemple, sabíeu que el menjador social que tenim tanca per vacances el mes d'agost? Doncs sí, precisament en una època en què els infants no van a l'escola i on hi ha més risc de patir onades de calor, aquest servei queda aturat.

La pobresa no fa vacances i no és el primer agost que ens trobem en aquesta situació. Tot i així, res han fet els successius governs de la nostra ciutat per garantir el servei de menjador al mes d'agost, deixant en mans de les entitats socials la problemàtica quan és la seva responsabilitat posar-hi solució. Sort en tenim d'entitats com Gilgal Solidari, Creu Roja o Caritas que fan una gran tasca social gràcies als seus voluntaris i voluntàries.

Un altre exemple és l'atenció que reben per part de l'Ajuntament les persones en exclusió residencial. Una situació que té a veure amb la dificultat d'accés a un habitatge digne, una de les principals causes de pobresa i alhora un dels majors reptes per Sant Cugat. Doncs bé, a Sant Cugat disposem de quatre pisos per atendre aquesta circumstància. Una xifra insuficient tenint en compte el nostre nombre d'habitants i recursos públics i que obliga moltes famílies a marxar i a ser ateses per serveis socials d'altres poblacions amb menys recursos.

Queda ben clar: a Sant Cugat no s'han prioritzat mai els serveis socials, ni tan sols els més bàsics, tot i ser una de les poblacions que més desigualtat genera a Catalunya. És per tot això que proposem la creació d'un menjador social públic i que s'ampliïn les places destinades a donar resposta a les persones que pateixen d'exclusió residencial a fi de millorar la seva autonomia.
És de justícia social!

Aina Balada és regidora del grup municipal de Sant Cugat En Comú Podem




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.