Protegir les necessitats de l'alumnat de La Mirada, les seves famílies i el barri és el més important


  • Comparteix:

regidors.grup.municipal.psc

Regidors Grup Municipal Psc

Regidors del grup municipal del PSC


Publicat: avui, a les 09:00
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La qüestió de la construcció de l'Escola La Mirada ha tornat a generar controvèrsia al Ple Municipal.

En el ple d'ahir els socialistes no vam donar suport a una Declaració de la Junta de portaveus perquè al darrere hi ha la intenció clara de l'equip de govern actual de no fer mai l'Escola la Mirada al Parc de Volpelleres, malgrat que tots els problemes suposadament legals s'hagin resolt. Han preferit claudicar davant un grup de pressió que s'ha negat sistemàticament al diàleg. Governar implica prioritzar, i les seves prioritats han quedat clares.

Al passat octubre es va aprovar una moció institucional - que és vigent - on s'estableix que l'escola es construirà "on fos més ràpid". Nosaltres vam impulsar aquesta moció. Sense entrar en altres consideracions sobre la idoneïtat dels altres espais possibles. Vam considerar que calia desbloquejar la decisió, però també que, tenint en compte l'estat de tramitació de l'emplaçament al Parc, l'existència d'un projecte constructiu ja definit i el conveni ja aprovat amb el Departament d'Educació, la via no només més ràpida sinó també més idònia era, i és, el Parc.

Al novembre s'haurien pogut iniciar les obres de l'escola al Parc. El govern va posar excuses i no va voler començar-les. Però, finalment, ens diuen, ja arribat el mes de juny que en cap cas la faran al bosc. Continuen insistint en el fet que és més important un gest de cara un grup de pressió intransigent que no pas atendre les necessitats educatives de la nostra ciutat. La seva inacció ha desgastat molt tothom, especialment les famílies.

És veritat que l'acord adoptat ahir al ple no tanca la porta definitivament, malgrat l'actitud de l'equip de govern, al fet que La Mirada es construeixi al Parc de Volpelleres. I el més fàcil per nosaltres hauria estat votar-hi a favor. Aquest acord preveu traslladar sòl d'equipaments del parc al solar de La Guinardera, sense modificar la qualificació del solar on hauria d'anar La Mirada. Ara bé, més enllà de la literalitat de l'acord que no tanca aquesta porta, les manifestacions de l'alcalde i dels membres del seu govern, ens fan pensar que és una manera de guanyar temps i fer-la inviable.

Des del grup socialista no podem subscriure un acord que va en contra de la nostra educació pública, dels nostres infants i de la voluntat de la comunitat educativa. Creiem sincerament que és una mala decisió pel barri de Volpelleres i per la ciutat de Sant Cugat.

Una ciutat amb mancances importants d'equipaments públics, una ciutat que no pot prescindir de sol d'equipaments per donar servei a un gran barri com és el barri de Volpelleres.

El PSC no vol més incerteses. La nostra postura ha estat sempre defensar l'escola al Parc per considerar-ho el lloc més idoni. No ens hem tancat a buscar altres emplaçaments, però aquests han de ser adequats per ubicar-hi una escola.

El solar de La Guinardera és ampli, certament. Però no és un bon lloc per fer-hi una escola pública de barri. Nosaltres creiem que la relació entre escola i barri és fonamental, no només per evitar desplaçaments inútils, sinó per raons de caràcter comunitari: l'escola fa barri i el barri és escola.

No posarem bastons a les rodes ni volem ser un grup municipal encaparrat en les nostres propostes. Però no ens faran combregar amb rodes de molí: els problemes de tramitació urbanística han deixat de ser problemes i la protecció del parc de Volpelleres com a Parc Urbà està més que garantida.

La realitat és una altra: a l'alcalde i a l'equip de govern no els preocupa el calendari ni la ubicació de La Mirada, i molt menys que una escola pública sigui una escola de barri.

Nosaltres volem escoles de barri, properes, amb entorns saludables, on no calgui anar en cotxe, on arribi el transport públic, si escau, i sense contaminació acústica...

Vostès de debò creuen que la Guinardera és un espai per una escola? Nosaltres No!

Elena Vila és portaveu del Grup Municipal Socialista
José Gallardo és regidor del Grup Municipal Socialista
Pilar Gorina és regidora del Grup Municipal Socialista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.