ESCOLTA-HO
En aquest sentit, és magnífic el monòleg de Gene Hackman preguntant als dos policies que l'interroguen -però preguntant-nos-ho també a nosaltres-, d'on surt aquesta hipocresia generalitzada que condemna sistemàticament tota relació entre un home de 57 anys i una dona de 27?; d'on surt aquell pensament políticament correcte que pregunta amb malfiança de què poden parlar, què poden tenir en comú, quina sexualitat pot unir dues persones de generacions diferents? Són preguntes que a mi em recorden la resposta que l'escriptora Carmen Llera, quan tenia trenta-un anys, va donar a un periodista el dia del seu casament amb Alberto Moravia, de 78. El periodista va preguntar: 'No és el seu un matrimoni atípic?'. I Llera va contestar: 'Sí que ho és, perquè Moravia escriu com ningú'.
En l'interrogatori de 'Sota sospita', l'home de 57 anys casat amb una dona de 27 es veu obligat a defensar-se i a posar en evidència la hipocresia social amb aquestes paraules: 'Considero que tinc dret a sentir una atracció sensual i sexual per les dones més joves'. D'aquesta manera, amb subtilesa, la pel·lícula ens diu que ningú no té dret a fixar els paràmetres políticament correctes de la relació íntima entre un home i una dona i que allò que fa meravellosa la vida és que és breu, irònica i, tot sovint, agradablement inesperada.
VICTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
Victoralexandre.cat
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.