La violència de gènere, cosa de tots


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 25/nov/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tot i que el rerefons del tema és dramàtic, resulta molt gratificant veure que la celebració del Dia Internacional de la no violència contra les dones a Sant Cugat no queda circumscrit a algun acte institucional i a alguna conferència, sinó que s'allarga diversos dies i s'estén a diferents àmbits amb la intenció d'apropar-se a la societat per mitjà de jornades castelleres, de lectura de contes, de cinefòrums, de sessions formatives i de concerts com el del grup Pastora amb la cantant Dolo Beltran, a qui hem vist en molts episodis de la sèrie 'Infidels' de TV3.

ESCOLTA-HO

Totes aquestes activitats són molt positives, ja que fan que la violència de gènere no sigui percebuda per la ciutadania com una cosa pròpia de dones o com un tema que només pot ser abordat per especialistes. Talment com si es tractés d'una revisió ginecològica. Cal saber que la violència contra les dones ens pertany a tots perquè no és només un drama personal, també és un drama social. Un drama social que, ja sigui en forma d'agressió física o psicològica, afecta, pel cap baix, 750.000 dones a Catalunya.
Per això els actes que se celebren aquests dies a Sant Cugat tenen una doble funció: conscienciar-nos tots plegats d'una realitat que no es veu, per la senzilla raó que s'amaga darrere la porta de les cases, i donar suport a les víctimes enfortint la seva autoestima, fent-les reaccionar, empenyent-les a denunciar la situació en què es troben i, en definitiva, ajudant-les a alliberar-se de la teranyina en forma de dependència emocional que les manté atrapades.

VICTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
Victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.