La guerra del PP contra la cultura catalana


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 21/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Resulta esperpèntica, francament, l'energia diària que el Partit Popular dedica a intentar erosionar, disminuir i provincianitzar la identitat nacional de Catalunya. Especialment en els àmbits de la llengua i de la cultura, que són la seva bèstia negra.

ESCOLTA-HO

A Sant Cugat, concretament, aprofita qualsevol excusa per qüestionar les subvencions en matèria de cultura que atorga el govern municipal. No fa gaire blasmava les subvencions a la normalització lingüística i a Òmnium Cultural i ara ja ataca les festes populars i la cultura en general, incloent-hi el Teatre de la Unió i la biblioteca de Mira-sol. Sembla una broma, però no ho és. Quan no es té sentit del ridícul, s'arriba a aquests extrems. Al capdavall, estem parlant d'un partit que no ha tingut escrúpols a atorgar subvencions fabuloses a la Fundación Francisco Franco, una entitat amb el nom d'un assassí sanguinari que va cometre milers de crims contra la humanitat. Algú s'imagina el govern alemany subvencionant una entitat anomenada Associació Adolf Hitler? Doncs el Partit Popular ha subvencionat aquests franquistes per davant i pel darrere.

Però la part més galdosa de l'atac del PP a les entitats culturals santcugatenques és la que utilitza la crisi com a pretext i amaga les barbaritats que ha arribat a cometre quan governava a Madrid. Barbaritats que, ves per on, incideixen directament en la crisi actual, ja que l'any 1997 el govern del PP va signar contractes de fabricació d'armament fins a l'any 2024 que suposen per a l'Estat espanyol una despesa per valor de 28.000 milions d'euros. Tot encaixa, però. Els amics de les armes sempre han estat els enemics de la cultura.

VICTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
Victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.