Feina, sexe i amor


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 24/jun/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Segons un estudi encarregat per una coneguda publicació, més de vint mil catalans reconeixen haver mantingut relacions sexuals al seu lloc de treball, i entre els llocs més sovintejats n'hi ha quatre que destaquen. En primer terme figura el despatx; en segon, algunes dependències com ara l'arxiu, el magatzem o el vestuari; en tercer, els lavabos; i en quart l'ascensor.

ESCOLTA-HO

A la pregunta de quina era la posició laboral entre les dues persones en qüestió, la majoria respon que d'igual a igual. És a dir, que poques vegades es produeix entre un superior i un subordinat. L'estudi també diu que la majoria no se'n penedeix d'haver-ho fet i que valoren positivament l'experiència. En opinió de Gustau Levit, professor de psicologia clínica hospitalària de la Universitat Ramon Llull, 'és normal que aparegui l'atracció entre companys de treball, sobretot en empreses que contracten persones de perfils similars'.

Per la seva banda, la doctora Sònia Blasco, autora del llibre 'Camino al orgasmo: la sexualidad femenina sin secretos', considera que els grans reptes de l'home i de la dona són l'amor i la feina, perquè 'és allí on cadascú posa les seves expectatives per superar-se i viure millor. Aquests anhels repercuteixen de manera directa i indirecta sobre l'instint sexual i de conservació. La feina està carregada d'excitació i en ella es satisfan tendències agressives i amoroses. Per això el companyerisme laboral suposa un plus a l'hora d'escollir el candidat amorós. Si a això hi afegim el morbo d'allò que és prohibit, la feina esdevé un poderós afrodisíac'.

Doncs sembla lògic, tot plegat, perquè les moltes hores viscudes a la feina -sovint més que a casa- suposen moltes oportunitats per tal que un tracte diari desemboqui en una relació afectiva o, si més no, en una aventura circumstancial. El contacte diari afavoreix l'intercanvi d'intimitats i d'aquí al desig de conèixer més a fons l'altra persona només hi ha un pas. Així és la vida, i així de divertida pot ser aquesta condemna bíblica anomenada feina.

VÍCTOR ALEXANDRE és periodista i escriptor
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.