Sant Cugat i el Japó


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 1/abr/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com a escriptor, vull aplaudir la iniciativa de l'equip de govern municipal de dedicar la diada de Sant Jordi al Japó, en solidaritat pel desastre natural que ha patit i que, com hem vist, ha tingut uns efectes devastadors al país. Em sembla una actitud molt lloable que trenca els esquemes d'aquells que no s'estan de repetir que l'Ajuntament de Sant Cugat només ha de debatre temes d'àmbit local i que ha de deixar de banda tot allò que no afecta directament el municipi.

ESCOLTA-HO

Ja sabem que aquest discurs és només un pretext per impedir debats o posicionaments sobre qüestions de política nacional, però precisament per això té tant de valor la decisió de dedicar Sant Jordi al Japó, ja que serveix per sumar precedents d'implicació de la ciutat en problemes aliens.

Val a dir, tanmateix, que no seria just qualificar d'aliè el desastre del Japó, atès que Sant Cugat és la seu de l'Escola Japonesa de Catalunya i d'empreses com ara Sharp o Mitsubishi, on hi treballen gairebé un centenar de persones d'aquella nacionalitat. Aquestes persones també són ciutadanes de Sant Cugat i mereixen la nostra solidaritat, tant per raons humanitàries com també perquè, podent haver escollit altres ubicacions, van decidir crear riquesa al nostre municipi. Des dels temps en què el president Jordi Pujol, admirador del Japó, va obrir-hi el Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial per afavorir la inversió japonesa a casa nostra, Catalunya ha mantingut vincles molt satisfactoris amb aquell país, i la fascinació que els japonesos senten per l'obra de Gaudí ha estat determinant en aquest sentit. Cal tenir present, a més, que la jurisdicció del cònsol general del Japó a Barcelona va més enllà de Catalunya i abasta tots els Països Catalans. Per això resulta tan agradable assabentar-nos que, finalment, no serà només Sant Cugat, sinó també tot Catalunya qui, per iniciativa del govern, dedicarà al Japó la diada de Sant Jordi, l'altra gran diada nacional catalana.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.