El programa de Reagrupament


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 29/oct/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La presentació a Sant Cugat del programa electoral de Reagrupament, el passat 19 d'octubre, al Teatre de la Unió, va ser tot un èxit. I ho va ser per diverses raons. Tres, si més no.

ESCOLTA-HO

La primera, perquè feia goig veure la Unió plena de gent; la segona, perquè es va parlar amb naturalitat de la independència de Catalunya, com a única solució per treure el país de l'espoli que pateix i de la fallida econòmica en què es troba; i la tercera, perquè Reagrupament va presentar els eixos d'un programa que es fonamenta en la regeneració democràtica del nostre sistema polític i dels seus representants per mitjà d'un control de càrrecs electes amb limitació a dos mandats, declaració i control de béns, abans, durant i després de l'exercici del càrrec, enduriment i allargament del règim d'incompatibilitats, prohibició expressa del nepotisme, inhabilitació permanent per corrupció i supressió de la contractació d'informes assessors i càrrecs de confiança.

Reagrupament ens va recordar que Espanya ens pren més del 10% del Producte Interior Brut (PIB). Cosa que suposa 22.000 milions d'euros anuals i que, traduït a l'àmbit individual, té un cost per a cada català de 3.000 euros l'any. En altres paraules, una família catalana estàndard, que és la formada per quatre persones, pateix un espoli de 12.000 euros anuals pel sol fet de ser catalana. Reagrupament, per tant, com ho fa el Cercle Català de Negocis, informa al país que la via autonòmica està esgotada, que la federal és impossible perquè no hi ha ningú a Espanya que la vulgui i que Catalunya, si fos un Estat independent, ara mateix ocuparia el quart lloc de la Unió Europea al darrere només de Luxemburg, Irlanda i Holanda i per davant d'Àustria, Suècia, Bèlgica, Regne Unit, Dinamarca, Finlàndia, Alemanya, França i Espanya. El proper 28 de novembre, els catalans hem d'anar a votar tenint ben present això. Això i un petit detall. I és que cada dia que passa -cada dia-, la nostra subordinació a Espanya ens costa 60 milions d'euros.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.