Vianants en perill


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 4/jun/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Està molt fonamentada la demanda dels veïns del barri Centre-Estació de Sant Cugat per tal que els autobusos deixin de circular per la superfície de la plaça Lluís Millet, és a dir, la plaça de l'estació del Metro del Vallès, i que ho facin per sota. Està fonamentada per dues raons: una, perquè sempre és un perill que els vehicles circulin per una illa de vianants; i dues, perquè altera la dinàmica dels establiments i de les terrasses que hi ha en aquell espai.

ESCOLTA-HO

Tanmateix, per ser justos, no sembla que els autobusos, més enllà del seu volum, siguin el principal enemic a abatre. El veritable problema de la plaça de l'estació són els turismes i les motos que hi passen malgrat tenir-ho prohibit. El pas de vehicles per aquest lloc és una constant, la qual cosa fa pensar que a l'Ajuntament li és bastant indiferent. Jo mateix, l'altre dia, vaig ser testimoni d'un incident que va tenir lloc quan un cotxe va estar a punt d'atropellar un pare que travessava amb el seu fill. El pare esmentat va recriminar al conductor que envaís un espai destinat als vianants, però el conductor no sols no va demanar excuses sinó que va baixar del vehicle i es va encarar amb el primer dient-li que ell passava per on li donava la gana. L'escena, com podem suposar, va ser molt desagradable. Cosa que ens demostra el grau de conflictivitat afegida que comporta el pas de cotxes i motos per un lloc com aquest. Vull dir que, més urgent que la supressió dels autobusos -que, val a dir-ho, travessen amb molt de compte-, és que s'impedeixi dràsticament el pas de la resta de vehicles per la plaça. Al capdavall, no estem parlant només d'una molèstia, estem parlant d'un perill. Desconec que hi diu la llei, sobre això, però sembla just que, en cas d'accident en aquesta plaça, a banda de la culpabilitat de l'infractor, la víctima pugui exigir responsabilitats a l'Ajuntament com a responsable subsidiari de la preservació d'un espai reservat als vianants. Més que res perquè el deure principal del responsable d'un espai reservat als vianants és garantir la seva seguretat.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.