Ciutadans vigilats


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 21/mai/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tot i les moltes crítiques rebudes, el projecte del regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, tirarà endavant i Sant Cugat es convertirà en una ciutat videovigilada amb la instal·lació de 13 càmeres que tindran els ciutadans sota control en l'eix de vianants situat entre les places Lluís Millet i Sant Pere, incloent-hi l'àrea del Monestir.

ESCOLTA-HO

Segons informava Cugat.cat, la mesura pretén vigilar una extensió de 7.700 metres quadrats, on es concentra la major part d'establiments comercials, entitats bancàries i l'estació del Metro del Vallès, i tindrà un cost de 180.000 euros provinents del Fons Estatal que l'Ajuntament va sol·licitar al govern espanyol i que ha comptat amb el vist-i-plau de la conselleria d'Interior de la Generalitat.
Doncs bé, heus aquí una involució disfressada de progrés; heus aquí una mesura de dretes que compta amb el suport institucional i paradoxal d'aquells que justament es passen la vida criticant la dreta. Com s'entén, si no, que el regidor Xavier Martorell i el conseller Joan Saura estiguin d'acord en la configuració d'un món videovigilat amb ciutadans tutelats per l'ull d'una càmera que els observa i filma els seus moviments? Com s'entén que el Partit Socialista blasmi la mesura de posar 13 càmeres a Sant Cugat i n'hagi instal·lat 26 a Mollet del Vallès? Doncs s'entén perquè són partits polítics i un dels punts febles dels partits polítics són les seves greus contradiccions.
És gairebé una burla que l'Ajuntament de Barcelona dediqui una plaça a George Orwell, per exemple, i, tot seguit, implant-hi a la ciutat les càmeres Gran Germà que Orwell denunciava. Però ja sabem que la incongruència dels partits és una de les causes que més allunya la ciutadania de les urnes. Deuen pensar que la gent no s'adona que sovint hi ha un abisme entre el que diuen els polítics locals i la praxi del seu partit en l'àmbit nacional. La videovigilància, en tot cas, no evita el delicte, simplement el canvia de lloc.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.