La lluita interna de TVE a Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 9/abr/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A través de Cugat.cat ens hem assabentat que la plantilla del centre de producció de Televisió Espanyola a Sant Cugat, per mitjà d'un referèndum intern que es va celebrar el passat 23 de març, ha votat en contra de la proposta de la direcció per continuar les negociacions d'àmbit laboral. En aquest referèndum, la majoria de treballadors -concretament un 86%- van respondre no a la pregunta que se'ls formulava i, pel que sembla, s'està elaborant un calendari de mobilitzacions que pot desembocar en una vaga.

ESCOLTA-HO

La situació, com sabem, no afecta només la plantilla de Sant Cugat, sinó que abasta tot l'Estat, però el centre català ho viu més intensament per la seva pròpia idiosincràsia. Vull dir que, a més dels rumors de privatització i de la incertesa laboral que genera la minva d'ingressos per la supressió de la publicitat, s'hi afegeix la voluntat de Madrid de despullar el centre de Sant Cugat tot atorgant-li un paper merament testimonial. De fet, ja fa anys que els estudis santcugatencs no són gaire cosa més que un banc de proves de Madrid amb l'únic objectiu d'endur-se tots els programes o idees que funcionin. Aquest estat de coses, unit a la baixa producció, fa que siguin cada cop més els treballadors que, tot i continuar cobrant el seu sou, no tenen feina. I el més preocupant és que la direcció santcugatenca no sembla tenir intenció de fer sentir la seva veu a Madrid, ja que això significaria revelar-se contra els mateixos que l'han nomenada. Estem parlant d'una direcció, per cert, que tampoc no ha fet mai cap esforç per apropar els estudis de l'emissora a la ciutat on s'ubiquen. Els estudis són a Sant Cugat, sí, però la seva implicació en el municipi és la mateixa que si estiguessin a Puigcerdà o a Reus. És a dir, del tot inexistent. També crida l'atenció que els treballadors no pressionin la direcció en aquest sentit. Ho dic perquè és comprensible que busquin la complicitat de la ciutadania en les seves reivindicacions, però hauria estat un gest positiu per part seva que abans s'haguessin mostrat més afectuosos amb ella.

VÍCTOR ALEXANDRE és periodista i escriptor
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.