Jan Monells i el 13-D


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 13/des/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La data del 13-D, en què 60.000 santcugatencs estan cridats a les urnes per respondre la pregunta 'Està d'acord que la nació catalana esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social integrat en la Unió Europea?' ja ha arribat. De fet, ja són més de mil els ciutadans que han votat anticipadament i no hi falten les anècdotes. Una de molt simpàtica és la que protagonitza Jan Monells, un noi de Valldoreix de 18 anys que està estudiant a Califòrnia i que el dia 13 vol votar. Com és lògic, ha intentat fer-ho per via postal però no ha pogut perquè aquesta consulta no admet el vot per correu.

Tanmateix, la il·lusió de Jan Monells per votar és tanta que ha decidit venir a Sant Cugat, posar la papereta en una urna i tornar a marxar. El seu pla és el següent: agafar un avió a Los Angeles el dia 12, arribar a Barcelona el dia 13, votar a Sant Cugat tot seguit, i el dia 14 volar de nou a Los Angeles. No cal dir que, tenint en compte les moltes hores de distància i les nou hores de diferència entre Califòrnia i Catalunya, aquest doble viatge ha de suposar una autèntica pallissa per a en Jan, però també és cert que quan es tenen 18 anys tot és possible. El veritable problema són els diners. El vol més barat que ha trobat en Jan costa 520 euros, i ell no els té. El seu pare l'ajuda, sí, però no n'hi ha prou. Per això ha fet una crida als santcugatencs i ha obert un telèfon de contacte (el del pare, 687.550.530) i un compte a Caixa Catalunya (2013 0295 73 0200680994) amb la intenció que la suma de moltes petites aportacions li permeti fer realitat la seva il·lusió.
La idea és que tot sigui ben transparent, fins al punt que si la recaptació fos superior a la quantitat de 520 euros, els diners sobrants puguin ser retornats a les persones que han fet l'aportació o lliurats a la Plataforma. Ara només cal veure si els santcugatencs s'animen a fer possible la seva il·lusió. La il·lusió d'un noi ple d'entusiasme que vol votar per primera vegada a la vida i que, a més, vol fer-ho per una causa ben noble: la independència del seu país.

VÍCTOR ALEXANDRE és portaveu de la Plataforma Santcugatenca per a l'Autodeterminació. Periodista i escriptor
www.victoralexandre.cat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.