Petits! Grans! Llibres!


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 21/nov/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

D'esplèndida, hauríem de qualificar la celebració de la Fira del Llibre Infantil a Sant Cugat. Esplèndida, perquè la nostra ciutat és, des de fa anys, la ciutat dels infants per antonomàsia a causa del creixement espectacular de població que està registrant les últimes dècades. N'hi ha prou de recordar que l'any 2000 Sant Cugat tenia 45.000 habitants i que ara en té 80.000. És a dir, un creixement de 35.000 persones en només nou anys.

ESCOLTA-HO

I com que el gruix d'aquests nouvinguts es troba en una franja d'edat procliu a tenir fills, l'increment de població infantil també és molt elevat. Aquesta és la raó de l'èxit que va tenir la carpa del llibre infantil i juvenil en el decurs de la Setmana del llibre en Català, celebrada el març passat en l'entorn del Monestir. De fet, sembla que serà precisament aquell èxit el que possibilitarà que la Setmana torni a Sant Cugat l'any vinent encara que només sigui en l'apartat dedicat als infants.
De moment, però, la millor notícia és que durant tot aquest cap de setmana, tindrem entre nosaltres la Fira del Llibre Infantil amb més de 500 títols per a edats compreses entre 1 i 10 anys i amb un lema que en resumeix l'esperit: “Petits! Grans! Llibres!” I és que, com diu l'Institut de la Infància de Barcelona, l'objectiu de la iniciativa és “estimular que els nens associïn els llibres amb el plaer, amb la llibertat i amb el gaudi.” Per això, i per tot plegat, seria interessant que l'Ajuntament estudiés la possibilitat d'organitzar en el futur un certamen propi que convertís Sant Cugat en la capital del llibre infantil i juvenil.

VÍCTOR ALEXANDRE és periodista i escriptor
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.