Halassane i el seu bar Baobab


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 26/oct/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Sant Cugat, ja sigui per la crisi o per un deficient estudi de mercat d'alguns petits empresaris, no és fàcil que les botigues que s'obren facin arrels. Al contrari, la imatge que més sovinteja és la del ball de locals que passen contínuament d'unes mans a unes altres. Convençuts que a Sant Cugat lliguem els gossos amb llonganisses, molts petits empresaris accepten lloguers abusius que després no poden pagar i que els obliguen a tancar. I la conseqüència d'això és que cada cop resulta més difícil trobar allò que en diríem botigues de tota la vida, botigues amb cares conegudes darrere el taulell.

ESCOLTA-HO

Ara tot és més fred, ningú no coneix ningú i es deterioren el sentiment de pertinença i la cohesió. Per això la recent celebració del vintè aniversari del bar Baobab del carrer Major, del qual és propietari el guineà Halassane N'Diaye, ha estat, a més d'una singularitat, tot un esdeveniment.
Halassane és un home que un dia va arribar a Catalunya, va aprendre la nostra llengua, es va obrir camí i ja fa molts anys que va deixar de ser un immigrant per convertir-se en un català més. Un català de Guinea molt estimat. No és estrany, per tant, que el sopar popular que es va fer per celebrar el vintè aniversari del seu bar aplegués 250 persones. És un reconeixement esplèndid dels vincles que s'arriben a crear entre un establiment i els seus clients quan, a banda de la qualitat d'allò que ofereix, s'hi sumem l'amabilitat, la bonhomia i el tracte humà de les persones que hi ha darrere el taulell. I Halassane, el propietari del Baobab, reunix totes aquestes virtuts. De fet, és gràcies a elles que ha triomfat. Gràcies a elles i a la qualitat unànimement reconeguda dels seus boníssims entrepans. Per molts anys, Baobab.

VÍCTOR ALEXANDRE és periodista i escriptor
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sóc fan del Baobab des de fa molts anys, m'estimo en Halassane i vaig ser a la festa. La pregunta, Víctor, és: ¿quan hom deixa de ser immigrant i passsa a ser un català més?

Tecla . Enviat el 26/oct/09


Molt senzill, Tecla. Un nouvingut deixa de ser immigrant quan parla català, la llengua pròpia del país on viu.

Marta. Enviat el 26/oct/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.