El Sant Cugat que no es veu


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 23/feb/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan s'aprofundeix en la tasca que està portant a terme l'àrea de polítiques socials de l'Ajuntament de Sant Cugat, amb un pressupost que enguany les prioritza i amb una seixantena de persones que hi treballa, és inevitable prendre consciència d'una realitat que s'amaga darrere dels espais verds i del model de ciutat jardí que tenim.

ESCOLTA-HO

I és que, enlluernades per aquesta imatge, moltes persones que han vingut a viure recentment a Sant Cugat tenen una idea equivocada d'aquest municipi. És cert que el nom de Sant Cugat s'associa a un nivell de vida benestant i sense gaire incidències de caràcter delictiu, però, tot i que aquesta imatge té una base real, és erroni pensar que tota la gent que hi viu és rica i que habita en torres amb jardí i piscina particulars. N'hi ha moltes de torres amb jardí i piscina, és clar que sí, i potser més que a molts altres llocs de Catalunya, però a Sant Cugat també hi ha gent molt pobre, gent amb problemes de mobilitat que es troba al llindar de la supervivència i que necessita desesperadament l'ajuda de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament. Sense anar més lluny, segons informava la titular d'aquest departament, Carmela Fortuny, ara mateix, a Sant Cugat, hi ha 420 expedients de persones amb grau de dependència aprovada, però només 49 en cobren la prestació. Això sol ja ens permet fer-nos una idea del grau de desesperació en què es troben molts santcugatencs. Cosa que encara s'agreuja més a causa del pèssim finançament de la llei de la dependència, ja que l'Estat, malgrat que envaeix obertament les competències del govern català, només hi fa una aportació ridícula. És molt trist que la Generalitat hagi sacrificat les competències de Catalunya a canvi de res. Molt trist, perquè per culpa d'això ara estem parlant d'una llei que promet molt i que dóna molt poc.

VÍCTOR ALEXANDRE
Escriptor i periodista

www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.