El govern municipal contra Deu Mil a Brussel·les


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 13/feb/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El comportament que l'equip de govern municipal va tenir dies enrere amb relació a la iniciativa Deu Mil a Brussel·les per l'Autodeterminació (www.deumil.cat) provoca vergonya aliena, especialment per tractar-se d'una força política que es proclama catalanista i que diu defensar els interessos de Catalunya.

ESCOLTA-HO

Ja sé que no tots els regidors de Convergència i Unió opinaven igual i que hi va haver un debat intern, però va ser molt lamentable que el ple rebutgés la moció presentada pel grup d'Esquerra Republicana demanant el suport del consistori a una plataforma que no té cap altre objectiu que sol·licitar de les instàncies europees el reconeixement de la identitat nacional de Catalunya, una identitat que Espanya no sols no respecta sinó que menysprea i intenta anorrear. En aquest sentit, és prou eloqüent l'estudi elaborat pel Cercle d'Estudis Sobiranistes en què es denuncia l'incompliment per part del govern espanyol dels acords que va signar amb la Unió Europea, fa més de tres anys, per normalitzar l'ús de la llengua catalana en les seves institucions.
Té raó Convergència i Unió, certament, quan retreu a Esquerra Republicana haver fet president de Catalunya un polític espanyolista, però també la tenen els republicans quan, en paraules del seu portaveu, Raül Grangé, han contestat que si haguessin donat la presidència a Artur Mas el país continuaria governat per un regionalista.
El més curiós, tanmateix, és que l'equip de govern no ha donat suport a la iniciativa perquè, segons diu la tinenta d'alcalde Mercè Conesa, “estan a favor del dret de decidir sense que això impliqui la independència”. Que bonic. I com és, aleshores, que Convergència i Unió gira l'esquena a aquesta iniciativa? Que no és justament això, el dret de decidir, el que reclamava la moció d'Esquerra? Ningú no va a Brussel·les a proclamar la independència de Catalunya. A Brussel·les s'hi va només a reivindicar el dret de decidir la possibilitat d'exercir-la. També està en contra d'això, el govern municipal? Si és que sí -i els fets ho demostren-, potser que es fusioni amb el Partit Popular i amb el Partit Socialista, hi trobarà moltes afinitats.

VÍCTOR ALEXANDRE
Escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.