Teatre-Auditori, quatre anys sense director


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre

Escriptor i periodista


Publicat: el 29/set/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Confesso que he rebut amb molta alegria la informació que ens diu que, per fi!, el Teatre-Auditori de Sant Cugat tindrà directora oficial. Recordem que el director anterior, Pep Tugues, malgrat haver desenvolupat una gestió brillant des del 2005, durant la qual va elevar aquesta sala a una mitjana d'assistència del 85%, la més alta dels teatres municipals de Catalunya, tot convertint-la en un referent dins la professió teatral, fou foragitat el mes de desembre de 2019 pel govern municipal tripartit d'aleshores per mitjà d'una campanya d'assetjament, amb difamacions i calúmnies, fins que els dictàmens jurídics, per sort, van posar les coses a lloc.

El temps també acostuma a posar les coses a lloc i en aquest cas, després de quatre anys sense que el govern anterior cobrís la plaça de director, s'ha vist clarament que la dèria no era cap altra que fer fora Pep Tugues pel fet d'haver estat nomenat per un altre govern. Hauria estat més honest que ho haguessin dit obertament, en comptes de recórrer a la maledicència. Però no cal dir res més, perquè la ciutadania va parlar a través de les urnes en les darreres eleccions municipals i les coses han canviat. La prova és que la direcció del Teatre-Auditori tindrà finalment nou titular, que serà Maria Farriol, vinculada a l'àrea de Cultura de l'Ajuntament des de fa molts anys. Val a dir, tanmateix, que Farriol exercirà el càrrec en funcions fins que la plaça sigui convocada per mitjà d'un concurs públic.

Ara hi ha hagut un cert descontentament, per part d'algunes de les persones que s'havien presentat al concurs de selecció obert pel govern anterior el mes de juliol de 2021 (un any i mig després de la marxa de Pep Tugues!), per dues raons: una, perquè el procés estava aturat; i dues, perquè aquesta desídia ha fet que s'hagin malbaratat quatre anys inútilment, fins al punt que la manca de resposta del govern tripartit ha fet que molts concursants, havent trobat feina en altres llocs, ja no hi estiguin interessats. Davant d'això, el govern actual ha decidit deixar sense efecte l'esmentat concurs i fer una revisió de la configuració directiva de la nova gerència. Serà, doncs, a partir d'aquesta revisió que es convocarà un nou procés selectiu amb noves bases.

Crec que Maria Farriol serà una bona directora perquè, com he dit, no ha aparegut com un bolet, sinó que porta molts anys treballant en l'àrea de Cultura de l'Ajuntament. De fet, en aquests anys després de la marxa de Pep Tugues, en què el programador Gerald Fannon i a la gerent Maria Àngels Granados, han assumit la direcció en funcions del Teatre-Auditori, Farriol ja formava part del departament de programació. D'ara endavant, per tant, Maria Farriol, a més de directora del Teatre-Auditori, ho serà també del servei de biblioteques de Sant Cugat. La meva enhorabona i tot el suport.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.