ERC-PSC a Catalunya com a Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre

Escriptor i periodista


Publicat: el 17/feb/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies, en què s’està veient que som cada cop més a prop de la reedició del Tripartit al govern de Catalunya, Pere Aragonès no ha tingut més remei que respondre evasivament als periodistes. Dic evasivament, no taxativament, que és molt diferent. La resposta evasiva sempre ens permet dir, si la sospita finalment es materialitza, que mai no ho vam negar del tot. De moment, per sortir del pas, Pere Aragonès ha declarat: 'Pensar que hi pot haver un govern conjunt mentre el PSC continuï negant el dret a decidir no té cap mena de base'. I ha afegit que 'el Govern és més sòlid que mai'.

Són unes declaracions ben curioses, si més no. I molt poc meditades, d'altra banda, ja que afirmar que "el Govern és més sòlid que mai" quan està governant amb només el 21% dels vots, cosa que, observada sobre el cens total, significa que està governant amb un escarransit 10%, provoca, en el millor dels casos, una forta riallada. Però és que, a més a més, amb relació al tripartit que s'albira, l'argumentació emprada per Aragonès, en el sentit que Esquerra no pactarà mai amb una formació com el Partit Socialista, atès que nega el dret de decidir, també és hilarant, per bé que en aquest cas ho és pel grau d'impudor que conté tenint en compte el nombre creixent de catalans que consideren que qui governa actualment Catalunya és Pedro Sánchez i que el govern català n'és tan sols el delegat.

A molts santcugatencs els sobta que Pere Aragonès faci ara aquestes afirmacions, ja que fa justament un any, el mes de març de 2022, que va venir a Sant Cugat per expressar públicament la seva satisfacció pel fet que Esquerra i el Partit Socialista governessin junts aquest municipi. I no únicament això. També va quedar clar que, si les urnes els ho permeten, reeditaran el pacte. Arribats aquí, cal preguntar: el Partit Socialista de Sant Cugat no és el mateix partit que el de Salvador Illa? I el partit de Salvador Illa no és el del 155? No és, el Partit Socialista, el mateix partit de Gobierno que, a través de la fiscalia, persegueix i espia l'independentisme i bloqueja tota investigació del Catalangate? Pot governar un partit veritablement independentista al costat del partit que l'emmanilla des de Madrid violant fins i tot les lleis europees?

No és vàlida l'excusa segons la qual Junts fa el mateix al govern de la Diputació, presidida pel Partit Socialista. Però no és vàlida no pas perquè no sigui exactament la mateixa contradicció, que ho és, cosa que jo, com a independentista, no puc aprovar, sinó perquè quan algú, per justificar la seva incoherència, se serveix d'un tercer, és que sap que digui el que digui quedarà en evidència. A la vida hem d'actuar d'acord amb els principis que afirmem tenir, independentment del que facin o deixin de fer els altres. Si ens saltem un senyal de trànsit i ens enxampen no ens servirà de res excusar-nos dient que el que anava davant nostre també se l'ha saltat. Aquesta praxi, lluny d'afavorir-nos, ens retrata encara més, ja que demostra que tenim una personalitat feble, voluble, imitativa, sense conviccions i poc de fiar que ens apropa a la dona descrita pel masclista duc de Màntua a 'Rigoletto' i ens allunya de la integritat.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.