La derrota del PSC-PSOE


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre

escriptor i periodista


Publicat: el 18/jun/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No tinc per costum replicar articles de persones que no tinguin un càrrec públic. No m'agrada, perquè penso que cadascú té dret a pensar i expressar-se com vulgui i, a més, les rèpliques entren en una espiral que sovint no porta enlloc. És diferent quan es tracta d'un polític. Molt diferent! Bàsicament, perquè un polític té un sou públic, un sou que paguem tots i que, a diferència d'un ciutadà qualsevol, està obligat a retre comptes dels seus actes i fins i tot de les seves paraules. Per això em ve de gust replicar els dos articles al·lèrgics a l'independentisme del senyor Pere Soler, tinent d'alcalde i portaveu del PSC-PSOE, publicats al setmanari 'Tot Sant Cugat'.

Em refereixo als articles "L'independentisme perd pistonada a Sant Cugat", publicat el març passat, i "La derrota de l'independentisme", el mes de maig. D'entrada, sobta que, si és veritat això que diu, que l'independentisme ha estat derrotat i fa figa, el senyor Soler dediqui tant de temps i energia a blasmar-lo. Un adversari que fa figa no amoïna gens, oi? Responsabilitats més importants se suposa que ha de tenir un tinent d'alcalde, que dedicar temps i cabòries a una opció política que, segons ell, està "derrotada".

Ja entenc que les reiterades derrotes que l'espanyolisme ha patit i està patint a les urnes, a Catalunya, fan de mal pair. El búnquer PSOE-PP-Ciudadanos-Vox, és a dir, el quartet del "todo por la patria", inclosa la cabra de la Legión, ho porta tan malament, això, que canalitza tota la seva ràbia empresonant mig govern de la Generalitat i forçant a l'exili l'altra meitat. Això fa que persones innocents que són lliures de moure's per tota l'Europa democràtica siguin considerades criminals a l'Estat espanyol, altrament conegut com la Turquia d'Europa.

Veig que el senyor Soler, en dir que l'independentisme "vol governar per als seus", repeteix la mateixa cantarella de Salvador Illa, Inés Arrimadas, Carlos Carrizosa, Alejandro Fernández i Ignacio Garriga. Exactament la mateixa. Tots ells, quan es tracta de la seva Nación, de seguida es posen d'acord i consensuen les frases publicitàries. Però Déu ens guardi dels qui diuen que un govern nacionalista espanyol és un govern per a tothom. Per a tothom que pensi com ells, és clar. Ens ho diu el senyor Soler, portaveu d'un partit que governa l'Estat espanyol amb tres mil representants polítics catalans perseguits per les seves idees i acusats d'haver comès el crim més abominable que pot cometre un ésser humà, que és posar les urnes al servei de la ciutadania i votar. On s'és vist!

No, senyor Soler, som milions les persones que no volem viure en un Estat totalitari com el que controlen PSOE-PP-Ciudadanos-Vox i els seus amics de l'Ibex35. Derrota de l'independentisme, diu? D'un 52% al Parlament, en diu "derrota"? Ja els agradaria a vostès, els espanyolistes, ser aquest 52%. Se'n vantarien tant, que fins i tot farien desfilades militars a Madrid, que és com Espanya celebra les seves Fiestas Nacionales. Si fins i tot van militaritzar el Coronavirus! Sembla que no saben fer res sense revestir-ho d'uniformes militars i d'armes.

Quant a Sant Cugat, en concret, té gràcia que el PSC, que fa tants fàstics a l'independentisme, no tingui escrúpols a ajuntar-s'hi per tal de remenar les cireres del municipi. Tot s'hi val, per una engruna de poder? No accepto la camàndula del "pacte d'esquerres". D'esquerres? De quina esquerra estem parlant? El PSC-PSOE, un partit d'esquerres? Home, siguem seriosos. Un partit que dóna un tracte infrahumà, repeteixo, infrahumà, als immigrants en els centres d'internament d'estrangers, on els interns són tractats com si fossin ramat, no és un partit d'esquerres, és un partit de dretes. Un partit que va prohibir a Open Arms que salvés vides humanes en alta mar... pot ser moltes coses, però mai, mai!, un partit d'esquerres. I no continuo, perquè han fet coses molt més fortes encara. Un partit cínic, sí; d'esquerres, mai. Deu ser per això, perquè és un partit d'esquerres, que en les imatges de totes les manifestacions nacionalistes espanyoles s'hi veuen ben juntets PSC-PP-Ciudadanos-Vox-Falange-Sociedad Civil Catalana. Sí, deu ser per això.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.