Ciclistes travessers


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 16/abr/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 10 de juliol de l'any passat aquí mateix, a Cugat Mèdia, vaig publicar una columna titulada 'Malmetedors del patrimoni públic' sobre el comportament incívic d'alguns ciclistes (no pas tots) en circular per zones de gespa amb l'objectiu de tallar camí. I, per il·lustrar-ho, vaig acompanyar l'article a les xarxes socials amb el testimoni gràfic dels desperfectes que causa aquest comportament a Sant Cugat. A tall d'exemple, la rambla del Celler.

Doncs bé, nou mesos després (mai no és tard quan arriba!), observo content que l'Ajuntament ha decidit arreglar el solc que han deixat les bicicletes a la zona de la rambla a tocar de la rotonda entre els carrers Sant Medir i Cèsar Martinell. Bàsicament, perquè el solc en si mateix ha estat una invitació a molts més ciclistes que potser no haurien fet malbé aquella zona enjardinada, però que, trobant-se el "camí fet", han tirat pel dret. S'entén: l'abandonament fa que el solc es vagi eixamplant, i com més s'eixampla més sembla convidar a trepitjar-lo sense prendre consciència d'estar malmetent res.

Ara, com dic, l'Ajuntament ha acordonat la zona enjardinada malmesa per tal d'arreglar-la. Però si no volem que el solc torni a aparèixer un cop acabi la restauració, el més entenimentat seria instal·lar-hi aquelles petites reixetes d'uns quinze centímetres d'alçada que a molts llocs es posen com a mesura protectora. Això faria inviable el pas d'aquests ciclistes incívics i preservaria la gespa.

La maniobra destructiva esmentada respon a la intenció dels ciclistes procedents del carril bici de la rambla del Celler, interromput per la rotonda en direcció a Francesc Moragas, o del carrer de Cèsar Martinell, pedalant en direcció al parc de la Pollancreda, d'estalviar-se temps travessant en diagonal la zona enjardinada del passeig central de la rambla. Però per què, això? Doncs per pedalar menys durant dos segons. Només dos segons! Dos segons és el que trigarien a passar pel lloc correcte per enfilar el carril bici. Sembla un contrasentit, oi? Ho dic, perquè si se suposa que agafen la bicicleta per fer exercici i que l'exercici consisteix a pedalar, malmetre la gespa per estalviar-se quatre pedalades és el mateix que fer-se trampes a un mateix.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.