La rifada d’uns lladres als Mossos


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 4/des/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 23 de novembre passat, a dos quarts de tres de la matinada, uns lladres van assaltar l'estanc del passeig de Torre Blanca, de Sant Cugat, i es van endur un bon botí en diners i cartrons de tabac. Una patrulla dels Mossos d'Esquadra hi va anar i els va enxampar en plena feina, però els lladres, lluny d'espantar-se, van pujar al seu cotxe i se'n van anar sense fer cas dels trets intimidatoris dels agents.

Sona estrany, oi? Doncs sí, sobretot la manera de fer dels Mossos, davant d'un delicte flagrant com aquest. A quin blanc disparaven? Al cotxe dels lladres per tal inutilitzar-lo, és obvi que no. Com és que no hi havia un segon cotxe patrulla que bloquegés la fugida per darrere, fins al punt que els lladres, deixant els policies amb un pam de nas, van poder escapar-se fent marxa enrere com si res?

Però això no és tot. Els lladres, malgrat els crits dels Mossos: "Policia! Policia!", no sols no es van aturar sinó que van carregar el portaequipatges del cotxe i, per si fos poc, minuts després hi van tornar per recollir els cartrons que, amb les presses, havien quedat escampats al carrer. Tothom n'ha pogut veure les imatges gràcies a la filmació feta per una veïna, la senyora Omnia Sahli, que mostra la imperícia policíaca.

Segons el testimoni dels veïns, els lladres eren quatre, van aturar el cotxe davant de l'estanc, van forçar-ne la persiana, van trencar el vidre de l'aparador amb un extintor per accedir a l'establiment i van agafar els diners que hi havia a la caixa i tants cartrons de tabac com van poder. Els Mossos, en arribar, van enfilar el passeig de Torre Blanca en contra direcció per interceptar-los la fugida, cosa que està ben feta, però els lladres, tot i no tenir temps de tancar el portaequipatges ni les dues portes de la dreta, van fugir fent marxa enrere sense cap patrulla que els tallés la retirada i causant desperfectes a tots els cotxes que hi havia aparcats en aquell cantó del carrer.

Inicialment, només van ser dos els lladres que van fugir en el cotxe, els altres dos ho van fer a peu, però després, en retornar al lloc dels fets per acabar la feina, ja hi anaven tres com a mínim. Aquest cop van accedir al passeig de Torre Blanca en contra direcció, com havien fet els Mossos, van collir el tabac, van continuar amunt fins al carrer Vallès i, a partir d'aquí, ja en direcció correcta, van fugir tranquil·lament.

Més d'una vegada he escrit articles elogiant l'eficiència dels Mossos en successos de caràcter local o nacional, però aquest cop no puc dir el mateix. L'operació dels Mossos, plena d'errors, va ser tan lamentable que frega el ridícul, perquè, com dic, els lladres se'ls van rifar. La pregunta és: i ara què? L'estanc deu tenir una assegurança que potser li cobrirà el robatori, però qui pagarà als propietaris dels vehicles aparcats els desperfectes soferts, si no tenien assegurança a tot risc? En aquest cas, la fugida dels lladres no va ser per mèrits propis, va ser per incompetència policial.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.