Expropiació de La Unió?


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 13/nov/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La Unió Santcugatenca, entitat amb 120 anys d'història, viu hores desesperades davant la probabilitat de perdre la major part del seu patrimoni. L'any 2015 van signar un consorci amb el govern municipal d'aleshores i es va concloure que al cap de cinquanta anys la seu seria de la seva propietat. El 2019, després de les eleccions, el nou govern els va demanar que li fessin confiança i ells s'hi van avenir, però, tot d'una, el consistori va començar a posar pegues que endarrerien el procés: primer un problema amb el constructor, després un problema amb el transformador elèctric.... Així fins a deu ajornaments. Finalment, el mes de juliol passat, els van comunicar que la secretària i l'interventor de l'Ajuntament havien fet uns informes segons els quals el consorci no era viable, i La Unió, com és lògic, es va sentir traïda en la seva bona fe, ja que el consorci havia estat aprovat en un ple municipal i registrat oficialment.

El calvari, però, no acaba aquí. D'una banda, s'assabenten per la Generalitat que el consorci no ha presentat cap balanç econòmic; de l'altra, el govern municipal els diu que, tant si els agrada com si no, desfarà unilateralment el consorci, els pagarà només el terreny i es quedarà la major part de la infraestructura per convertir-la en la sala B del Teatre-Auditori.

No és estrany que estiguin desesperats. Darrere de la Unió hi ha un munt d'entitats culturals santcugatenques que fa anys que esperen poder entrar a l'edifici per treballar al servei de la ciutat i veuen els fets com una expropiació encoberta, se senten estafades i víctimes d'un abús de poder. Molt trist, tot plegat. No, trist, és poc. Vergonyós.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.