Vandalisme i indiferència


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 3/jul/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A l'avinguda de les Corts Catalanes de Sant Cugat, a pocs metres del camí d'accés al Pi d'en Xandri, hi havia un mapa sostingut per dues fustes ben sòlides que molta gent consultava per tal de conèixer l'entorn. Sota l'enunciat 'El Vallès Natural-Xarxa Comarcal de Senders', el mapa mostrava una guia de 59 rutes per poder practicar el turisme verd, passejades en bicicleta o prendre un mos en algun racó del camí. Doncs bé, uns vàndals l'han abatut.

La tercera setmana de juny, els vàndals van intentar destrossar aquest mapa, però les fustes que el sostenien eren tan fortes que no van poder i van haver de desistir. Ja sabem que aquests individus, atesa la naturalesa violenta dels seus actes, actuen sempre amb presses per por de ser descoberts. Però insatisfets pel fracàs, van tornar-hi dos dies després i van emprar encara més violència. Van arrencar el mapa d’una de les fustes i, tot seguit, van arrencar del terra la fusta que aguantava el mapa fins a abatre’l definitivament.

Vaig fer fotos de les dues fases del procés seguit pels vàndals (que penjaré a la xarxa) i les vaig lliurar a una persona de l’Ajuntament per tal que les trametés a la regidoria responsable i que aquesta restaurés el mapa i el tornés a lloc. Han transcorregut un parell de setmanes i em sap greu veure que la resposta de la regidoria responsable ha estat d’absoluta indiferència. Suposo que aquesta regidoria deu ser la de Via Pública, però no n’estic segur. També podria ser que els dos titulars de Mobilitat en tinguessin alguna, de responsabilitat, atès que el terme ‘mobilitat’ és molt ampli. Al capdavall, la gent que camina per les rutes que indica el mapa arrencat també es mou, no?

En fi, la qüestió no és qui hauria d’haver actuat, sinó quan ho farà la regidoria que tingui l’obligació de fer-ho. La imatge que donen les coses destruïdes malèvolament i abandonades per l’autoritat competent sempre és una imatge molt poc edificant. O pitjor, encara: és la confirmació que els vàndals han reeixit en el seu propòsit i que poden continuar destruint perquè, facin el que facin, estarà ben fet. De moment, fa pena passar per allà i veure que dues setmanes després de la destrossa, el mapa i les fustes que l’aguantaven continuen a terra.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.