Cugat Mèdia: voluntat de compartir


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 20/des/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dimarts passat, 17 de desembre, va tenir lloc als cinemes de Sant Cugat la preestrena del vídeo que Cugat Mèdia ha rodat en forma de nadala musical a partir de la cançó 'Regala petons', del grup Obeses. És una cançó d'allò més pertinent, perquè la lletra parla justament d'un dels aspectes més positius de Nadal, que és el de la fraternitat. Naturalment és una cançó amable, sense pretensions filosòfiques, que diu 'regala petons, que és Nadal i es desenfrenen totes les passions' (de fet, més que per Nadal, les passions solen desenfrenar-se les nits de Cap d'Any i Sant Joan) però està pensada perquè tothom la pugui fer seva i és molt divertida.

En l'acte de presentació, la directora, Mònica Lablanca, va dir que una de les coses que sorprèn més agradablement de Cugat Mèdia, i que es veu reflectida en el vídeo, és que compta amb dos-cents col·laboradors que constitueixen, al costat de l'equip redactor, la columna vertebral de la programació de l'emissora en tots els seus vessants: portal de notícies, ràdio i televisió digital. I tot ha sorgit d'aquella llavor que un dia del 1982, ara en fa trenta-set anys, va plantar Ramon Grau en un Sant Cugat habitat per trenta-dues mil persones, és a dir, seixanta mil menys que ara. L'any 1989, l'emissora va passar a mans públiques i així ha anat creixent, al ritme que també ho ha fet la ciutat.

Per això em sembla molt lloable la realització d'aquest vídeo nadalenc, perquè en la seva aparent intranscendència conté valors que mereixen respecte. Deixeu-me dir-vos els que jo hi veig: han calgut gairebé mig centenar de rodatges que incorporessin els dos-cents col·laboradors, inclosa la policia municipal, ha calgut la predisposició i participació de totes aquestes persones, ha calgut la dedicació entusiasta de dues redactores, com són l’Alba Triadó i la Sílvia Ferrer, ha calgut tenir consciència que Cugat Mèdia, en la seva transversalitat, és la veu de la ciutat i que el periodisme és voluntat de servei a la ciutadania, i han calgut, entre altres coses, ganes de transmetre la idea que el vincle d'unió entre les festes de Nadal i aquest mitjà de comunicació local és el fet de compartir.

Les festes de Nadal ens treuen de l'individualisme quotidià a què ens aboca la societat tecnològica actual, ens obliguen a obrir-nos, a ser més receptius i a compartir, i justament és compartir allò que defineix Cugat Mèdia no només durant les festes de Nadal, sinó tots els dies de l’any. És, doncs, per la seva tasca diària i per la professionalitat amb què la fan que els dedico aquesta columna i els faig un petó ben gran.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.