Les innocentades de Cugat.cat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 4/gen/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les innocentades que els mitjans de comunicació fan tradicionalment el 28 de desembre acostumen a tenir força gràcia, perquè estan redactades de manera que la qüestió estrambòtica que presenten com a notícia conté molts elements de versemblança. Cugat.cat, per exemple, en fa una cada any i sempre són creïbles. Bé, no sempre.

Hi ha vegades que hi viem una mica el llautó. Estic pensant en la innocentada del 2006, quan ens van dir que Sant Cugat prohibiria la circulació de tot terrenys, motocicletes i vehicles de gamma alta. Qui s’ho podia creure?

L’última, la del 2018, en canvi, era divertida i perfectament possible. Ens parlava d’un home, fill de Gósol, al Berguedà, que havia arribat una hora i mitja tard al casament del seu fill, al Monestir, perquè el GPS li havia jugat una mala passada i havia confós Sant Cugat del Vallès amb Sant Cugat del Racó, al Bages, cosa que va obligar els nuvis i assistents a esperar-lo. I per si fos poc, estaven una mica mosques, perquè la núvia, per la seva banda, ja s’havia endarrerit trenta minuts. Això de la núvia semblava una mica agafat pels pèls, però no es pot dir que fos increïble. Al capdavall, tots els casaments tenen angúnies per explicar, i aquesta en podia ser una. El cas és que jo, ho confesso, me la vaig creure.

Em semblen també força factibles les innocentades de Cugat.cat dels anys 2002, 2013 i 2014, en què se’ns deia, respectivament, que Pedro Almodóvar havia escollir el Monestir de Sant Cugat per a rodar-hi la seva nova pel·lícula, que s’obriria al públic un túnel secret entre el Monestir i la masia de Torre Negra, i que el pastisser Jaume Sàbat estava elaborant el tortell de Reis més gran del món. Les dels anys 2005, 2010 i 2017, en canvi, feien arrufar el nas: l’aparició d’unes fotografies que acreditaven que Marilyn Monroe va visitar Sant Cugat, la imposició de multes municipals a les persones que fessin servir bosses de plàstic i la publicació d’un disc de l’alcaldessa Carmela Fortuny titulat 'Sweet Karmela'.

La innocentada més bèstia i inversemblant trobo que va ser la del 2007, que anunciava la intenció de l’Ajuntament d’enderrocar la muralla del Monestir. Alça, Manela! I la més divertida, la del 2011: ‘Una santcugatenca infanta bessons en un taxi. Al taxi, va entrar-hi una persona, i en van sortir tres’. La meva felicitació als periodistes que, més enllà del feixuc seguiment de la prosaica realitat, saben esmolar el magí i el sentit de l’humor per penjar-nos aquesta simpàtica llufa virtual, fer-nos somriure i dir-nos l’endemà: ‘Innocents!’

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.