Autodestructius


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 8/jun/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És una llàstima que la companyia teatral Fila Zero, de Sant Cugat, no sigui més pròdiga en muntatges escènics, perquè sempre fan coses força interessants. La seva darrera producció és 'Auto', d'Ernesto Caballero, dirigida per Ferran de Juan i magníficament interpretada per Anna Cadafalch, Jaume Aler, Elisa Martí i Anna Canet, que es va estrenar els dies 2 i 3 de juny passat al Teatre de Mira-sol amb un accident automobilístic com a eix central de la història.

L’accident, però, només és un pretext per al descabdellament d'uns fets que, per mitjà de diàlegs molt ben travats i amb una bona dosi de poesia, acaben configurant un retrat d'alguns dels elements inherents a la naturalesa autodestructiva de la nostra societat, com ara la mentida, la hipocresia, l'avorriment, els diners, el consumisme, la productivitat o la soledat. També hi apareixen els rols convencionals assignats a l'home i a la dona: el professional, com a motor de la seva vida, en el cas masculí, i l'assistencial, com a mestressa de casa, en el femení. En aquest darrer cas, l'obra acusa una mica el quart de segle que fa que va ser escrita, perquè, per sort, hi ha hagut una evolució positiva en tots aquests anys. Vull dir que, afortunadament, la figura de la dona com reina d'un univers de plats i olles és més una imatge del passat que no pas del present. La dona d'avui és infinitament més conscient dels seus drets, més assertiva, més lliure, més preparada intel·lectualment i més independent econòmicament.

Realment esplèndida, en aquest sentit, la transformació d'Anna Cadafalch, quan mostra tot l'immens potencial sexual que una esposa menystinguda o avorrida pot arribar a alliberar en companyia d'un home més inspirat i estimulant. La meva felicitació, per tant, a Ferran de Juan, com a director, per haver sabut treballar amb tot aquest material conceptual i humà i convertir-lo en un mirall escènic que interpel·la l'espectador per tal que, rient, rient, hi trobi quelcom de si mateix.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.