Sortiran urnes de sota les pedres


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 29/set/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Realment formidable l'acte de campanya del Referèndum celebrat a Sant Cugat, la nit del 22 de setembre passat, al Parc de Ramon Barnils, davant de 2.500 persones. Tant l'alcaldessa Mercè Conesa com Marta Pascal, coordinadora general del PDeCAT, van estar brillants en els seus parlaments, però el plat fort, com és lògic, corresponia al president Puigdemont, i ell no va decebre gens. Tot al contrari. Els darrers esdeveniments, amb la suspensió encoberta de l'Autonomia i l'arribada de tropes paramilitars als ports de Barcelona i Tarragona, feien que la gent tingués moltíssimes ganes d'expressar el seu suport al president i d'agrair-li la seva fermesa i lleialtat a Catalunya en un dels moments més transcendents de la nostra història. I així ho va fer.

No cal dir quina va ser la reacció dels assistents tan bon punt Puigdemont va dir què costen les tropes paramilitars espanyoles enviades a Catalunya: 300.000 euros diaris. 300.000 euros diaris en un Estat amb 15 milions de persones al llindar de la pobresa, amb una de les taxes d'atur més elevades d'Europa i amb un fons de pensions totalment dilapidat. Però n'hi ha prou de saber quina és la naturalesa d'aquest Estat per comprendre que si l'any 2002 va fer un esperpèntic desplegament naval, amb torpedes antisubmarins, per un illot com Perejil, habitat només per cabres, quines barbaritats no serà capaç de fer per sotmetre Catalunya a l'opressió espanyola.

Les paraules més celebrades del discurs del president Puigdemont van ser les referides al nom que l'Estat espanyol ha posat a aquesta segona fase de l'atac contra Catalunya. El nom és 'Operació Anubis' déu egipci de la mort i dels funerals, i guardià de les tombes. 'Ja sabem de quina tomba són guardians', va dir el president, 'una tomba que no és aquí, és al Valle de los Caídos'. Capacitat de síntesi de Puigdemont per expressar el sentiment general i retratar l'Estat espanyol, un Estat que truca de matinada i que, mitjançant la violació flagrant dels Drets Humans, pretén imposar un règim dictatorial i de terror en una nació pacífica i democràtica com Catalunya. Gràcies per la vostra fermesa i lleialtat, president.
L'1 d'octubre sortiran urnes de sota les pedres.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.