La Guàrdia Civil al Tot Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 22/set/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El matí del 18 de setembre passat, la Guàrdia Civil es va presentar a la redacció de la publicació local Tot Sant Cugat amb un requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), adreçat a l'empresa Totmedia, per exigir-li que s'abstingui de publicar anuncis relatius a la campanya del Referèndum de l'1 d'octubre i amenaçant Ramon Grau, president del grup editor, que, en cas que desobeeixi, incorrerà en responsabilitats penals. Totmedia, doncs, passa a ser un més dels ja nombrosos grups de comunicació catalans que avui són assetjats per l'Estat espanyol.

Aquests fets, que, segons els casos, van des del requeriment fins a l’escorcoll, són d’una gravetat extrema perquè constitueixen una violació de drets humans bàsics i perquè, si ja són inadmissibles des de tots els punts de vista democràtics, encara ho són més en un Estat membre de la Unió Europea. Emmordassar la premsa no addicta al Règim ha estat, de sempre, la praxi de totes les dictadures. El pas següent és amenaçar, perseguir i empresonar periodistes, cantautors i escriptors que no se sotmetin a la ideologia totalitària del poder. Dels dos primers, ja hi ha hagut noms que ho han sofert en primera persona; ara només cal veure quan comencen amb nosaltres, els escriptors, acusant-nos de fer apologia de la llibertat. Si fa tres anys ja van censurar la presentació de la novel·la ‘Victus’, d’Albert Sánchez Piñol, a Holanda, perquè suposava parlar dels fets del 1714, què no faran ara que parlem d’independència i d’una cosa encara més terrible i perillosa: votar.

I tanmateix votarem. Votarem perquè votar és justament allò que fan totes les nacions pacífiques i democràtiques a l’hora de dirimir els seus conflictes. Cap llei no pot dir-se democràtica, si nega i criminalitza aquest dret. I si persisteix, si aquesta llei antidemocràtica es manté, transgredir-la és un deure de tots els demòcrates.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.