El nom de l'antic Ajuntament


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 15/set/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Personalment, no em sembla gens malament la proposta de la comissió ciutadana Alcalde Roc Codó per tal que l'edifici de l'antic Ajuntament es digui 'edifici Roc Codó', en record del qui fou un batlle emblemàtic de Sant Cugat. Roc Codó va ser elegit democràticament dos cops en un dels períodes més convulsos de la nostra història i, en consonància amb el president Macià, va proclamar la República al nostre municipi. No és estrany que un batlle amb aquesta ideologia fos empresonat durant quatre anys pel règim franquista, del 1939 al 1943.

Per això, doncs, i també perquè tota col·lectivitat ha de saber honorar les persones que millor l'han servida, arriscant-hi fins i tot la vida, com és el cas de Roc Codó, em semblaria una noble decisió que la proposta de l’esmentada comissió es pogués materialitzar.

Tot municipi té la llista dels batlles que l’han regit, però són comptats els noms dels qui perduren en la memòria col·lectiva. Normalment, els qui perduren són els batlles que han estat més a prop de la gent i que han sabut entendre que el veritable escenari del seu càrrec no era el despatx consistorial sinó les places i els carrers de la ciutat. Espardenyer de professió i demòcrata de convicció, Roc
Codó ja organitzava debats a porta tancada al seu establiment en temps de la Dictadura de Primo de Rivera a fi de crear un estat de consciència ciutadana contra l’opressió i l’absolutisme. Seria feliç veient que ara és la nació catalana qui lluita contra tot això.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.