Al Partit Popular


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 16/jun/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dies enrere, arran d'un article meu a Cugat.cat titulat 'Confessió de culpabilitat del Tribunal Constitucional', en què em feia ressò i subscrivia un text publicat anteriorment en un altre mitjà per la secció santcugatenca de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), el senyor Álvaro Benejam, del Partit Popular, va deixar un comentari a Facebook contra la Generalitat que em va semblar fal·laç i inadmissible venint d'un polític.

El text de la meva columna partia de les declaracions fetes per l'expresident del Tribunal Constitucional espanyol, Francisco Pérez de los Cobos, en què confessava que les sentències que dictaven ell i la resta de membres del tribunal tenien la missió d'aturar el procés català. A partir d'aquí, tant l'ANC com jo coincidíem en el caràcter totalitari d'un Estat que amenaça, multa i inhabilita polítics democràtics pel fet de posar les urnes al servei de la ciutadania. Què dic, polítics! Fins i tot amenaça i pretén multar les empreses que les fabriquin i que les venguin a la Generalitat! Només les dictadures, només els estats totalitaris fan això. El periodista argentí Ernesto Ekaizer defineix aquest comportament de l'Estat, i de l'ús de les seves clavegueres i dels tribunals contra l'independentisme, com una 'política criminal'; i l'exjutge Elpidio Silva afirma que 'l'Estat espanyol no és una democràcia, és un Règim'.

La mentida del senyor Benejam per fugir d'estudi, que és el recurs dels qui no tenen arguments, deia el següent: 'Molt abans que es volguessin posar les urnes per a un Referèndum parcial en un exercici de falsa democràcia (ja es posen urnes cada quatre anys i tothom que vulgui pot votar), la Generalitat imposava multes als comerços, i ho continua fent, per no retolar en català'.

Mare de Déu, no és fàcil dir tantes falsedats en tan poc espai, perquè és mentida, absoluta mentida, que la Generalitat multi per no retolar en català. L'article 32.3 de la Llei de Política Lingüística diu textualment això: 'Tots els rètols de caràcter fix (a l'exterior, a l'interior o a l'aparador), tant si són destinats als clients o usuaris com al personal de l'establiment, han de ser, almenys, en català'. És a dir, que s'hi poden posar tantes llengües com es vulgui, però el català, com és lògic, no pot quedar-ne exclòs.

Pel que fa a les paraules de Benejam, parlant de 'Referèndum parcial' i d''exercici de falsa democràcia', no cal dir res més. Es desacrediten soles. És comprensible que el Partit Popular, que pretén emmordassar i emmanillar Catalunya per tal que no pugui decidir sobre si mateixa, digui aitals barbaritats. El totalitarisme és al·lèrgic a les urnes i a la llibertat dels pobles. ¿Què ha de dir un partit polític que es nega a condemnar el franquisme, que es nega a jutjar els col·laboradors d'un règim que va cometre milers de crims contra la humanitat, que es nega a aportar diners per rescatar de les cunetes i de les fosses comunes les víctimes d'aquells crims i que entre els anys 2000 i 2003 va lliurar 151.000 euros a una entitat franquista com la Fundación Francisco Franco? Doncs res, no pot dir res més que mentides i barbaritats.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.