La Unió, un teatre molt esperat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 2/jun/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Una de les resolucions més satisfactòries del ple de l'Ajuntament, el 15 de maig passat, va ser la de donar l'impuls definitiu al procés de remodelació de La Unió com a equipament cultural, d'acord amb l'entesa que hi va haver l'any 2015 entre l'entitat i el consistori. Ara, amb el nomenament dels sis representants municipals, que se sumen als tres de l'entitat, tota l'atenció se centra en l'execució de les obres, que haurien de començar en el darrer tram del 2017 per estar enllestides, si es compleixen els terminis, el 2019.

Segons sembla, ateses les informacions del projecte, estaríem parlant d'un espai que tindrà tres mil metres quadrats dividits en tres plantes la joia de les quals serà un teatre amb capacitat per a quatre-centes localitats, cosa que complaurà moltes expectatives, ja que el nou Teatre de La Unió és un vell anhel de Sant Cugat.

Com sabem, el Teatre-Auditori, per les seves grans dimensions, ultrapassa les modestes necessitats dels espectacles de petit format. És cert que la solució que s'ha adoptat amb l'anomenada Sala Escenari és esplèndida, no hi ha dubte, a mi personalment m'agrada moltíssim pel clímax de proximitat que crea entre els actors i el públic, però no n'hi ha prou. L'activitat que generen els grups amateurs locals és tan intensa, que es fa imprescindible que la ciutat disposi d'una segona sala que aculli els seus muntatges, sense que això impliqui renunciar a una futura sala B adjacent al Teatre-Auditori -l'espai hi és- per evitar un excés de subordinació de La Unió al que és avui un dels principals escenaris de Catalunya. De moment, tanmateix, l'inici de les obres de La Unió aquesta tardor és una gran notícia.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.